פוביה פקקי תנועה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/09/2002 | 16:59 | מאת: שי

אני סובל מפוביה בהמצאות בפקק תנועה גדול ,מהו הטיפול ,ומבקש פסיכיאטר טוב בחיפה ,שמומלץ.

23/09/2002 | 13:53 | מאת: איש

כמה שאלות: האם יש לך התקף פאניקה (היפר ונטילציה, דופק גבוהה, תחושה שמשהוא רע עומד לקרות, ואתה חיב לברוח...) בפקקי תנועה?. האם אתה נמנע מלנהוג בגלל החשש להיקלע לפקק?. האם החשש קשור למי שנוהג ברכב?. האם יש לך את התחושה הזאת רק בפקקי תנועה? (האם סתם נסיעה לא מפריעה לך או שהיא מפריע פחות?, האם לא מפריע לך לחפש חניה למשל?) האם התחושה הזאת באה לך גם כשאתה נמצא בסביבה עם הרבה אנשים?. בין אם ענית כן על כל השאלות ובין אם לאו, נראה שאתה סובל מסוג של פוביה, הטיפול שאני הייתי ממליץ הוא טיפול פסיכולוגי (האם אתה בטיפול עכשיו?) בשילוב טיפול תרופתי של תרופות אנטי חרדתיות (אפקסור סרוקסט, צפרמיל...) בד"כ הטיפול הזה מעביר את החרדות די מהר, ואז יש לטפל בסיבה לחרדות באמצעות טיפול פסיכולוגי לצערי אני לא מכיר רופאים באיזור חיפה. תרגיש טוב... :-) יוצאים מזה, תאמין לי

26/09/2002 | 06:45 | מאת: מישהי

www.icallisrael.co.il

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית