מצבי רוח עולים ויורדים.... שאלה לכולם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/09/2002 | 14:58 | מאת: נועה אלון

שלום, עוד לפני שהולכים לאבחון אצל מומחה - שאלה לי: אני בת 34 ולוקחת רסיטאל בגלל מחשבות טורדניות והכדור אכן עושה את העבודה. (רקע קצר) מלבד זה נראה לי (ניחוש) שאני לוקה במצבי רוח עולים ויורדים או דיכאון קל....יש לי מצב רוח של מתה....דבר לא מעניין אותי ולא איכפת לי מכלום ואין לי סבלנות לאף אחד - הכל נראה לי מיותר ומשעמם...... מדוע אני מציינת דיכאון "קל"? מפני שדי לי בבלוי עם ילדים קטנים (אחיינים) או סרט טוב כדי לצאת מכל זה ..... ובכל זאת מה זה ? האם זה נובע מתזונה לקוייה? חוסר מרכיבים מסויימים כפי שהסינים מסבירים? עבודה לא מספקת? זוגיות ללא אהבה ? חוסר גרוי של לימודים? כל זה הינו סיבה טובה למצב רוח ירוד אבל להרגיש חידלון?

18/09/2002 | 17:25 | מאת: פיגמליון

שלום נועה נראה לי שאת צריכה לחזור לפסיכאטר ולבקש הגברה של המינון של הרסיטל. מה שיגרום ל"דאון" פחות חזק. האפ נראה טבעי ונורמלי אלא אם את אומרת אחרת. . .

18/09/2002 | 19:50 | מאת: שאול

שלום לך בדיכאון קל הסבל גם איום ונורא הדיכאון נקרא קל אם הוא חולף ואין בו סכנה לאובדנות תודה שאול

19/09/2002 | 21:32 | מאת: גיא

לנועה, ראשית אציין כי העלת את הנושא ואת שאלותייךבצורה נכונה ומדוקית להפליא . אני מסכים עם חברי שאול ופגמליון,הן לגבי הסבל והן לגבי הגברת המינון וממליץ לך לפעול בהקדם. בהצלחה, גיא.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית