סוציומטיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/09/2002 | 23:28 | מאת: אני

בת 29. אפשר להגיד עליי שאני סוציומטית. מעולם לא הייתי חברותית במיוחד, ואני אדם בודד מאוד, ללא חברים או חברות. מאז שאני זוכרת את עצמי, אני לבד, אולי פה ושם היו לי חברים אבל זה לא משמעותי בעיני. הדבר גורם לי לקשיים ולדכאון בכל תחומי החיים. אני מאוד סגורה, קשה לי להתחבר, וכשאני רוצה לעשות דברים כמו סתם לצאת לבלות אני לא עושה כי "אין לי עם מי". עכשיו למשל, נורא בא לי לצאת לטיול לחו"ל, ארוך כזה, ושוב אני מתמלאת חרדה שלא אסתדר עם אנשים, שלא אצליח להתקשר לשותפים, ומאוד חבל לי כי אני יודעת שאני מפסידה. על בחורים אין מה לדבר בכלל, כמעט שנתיים שאני ללא סקס (יש עוד מישהי במצב שלי??) ועל חבר כבר מזמן אני לא חושבת. הכל כל כך מסובך...וזה לא הכל אפילו.. לפעמים נמאס לי לחיות, מה אני שווה אם אני בועה בעולם? ללא אהבה, ללא תקווה לאהבה, החיים עוברים להם...וכלום... לא יודעת אפילו אם טיפול יעזור, כי אין לי אמונה שאשתנה... מה לעשות? הסוציומטית

12/09/2002 | 23:42 | מאת: יערה

לדעתי דווקא כן טיפול יכול בהחלט לעזור-במהלכו ייתכן ויתברר לך כי אינך סוציומטית כפי שחשבת,מהם התהליכים שעברת במהלך חייך שתרמו להגדרתך זו את עצמך,אירועי ילדות,יחס ההורים וכו'... ניתן לקבל ולהפיק המון מטיפול נכון אבל זאת רק כאשר קיימת בך מוטיבציה לטיפול ונכונות נפשית אמיתית לשינוי. אני כן ממליצה לך על טיפול כי זאת האופציה שקיימת במקרה שלך,וכי את אומרת שאת סובלת ולא נהנית. סוג הטיפול שלדעתי יינתן לך הוא דינמי וכנראה ארוך טווח.תהיי מוכנה לכך. אפשרות שנייה היא-אולי את לא נהנית כי את סובלת מדיכאון מסוים?אולי דיכאון קל, אולי דיסתימיה... אולי. כדאי לוודא גם את הכיוון הזה.ואז גם הטיפול יהיה כמובן שונה ומותאם אחרת. בהצלחה לך!!!

13/09/2002 | 00:05 | מאת: אני

יש לך המלצה למטפל טוב באזור ת"א והמרכז?

12/09/2002 | 23:42 | מאת: גרמלין

את לא תאמיני איך אפשר להשתנות בתחום הזה. כל מה שאת צריכה לעשות, זה לצאת ולנסות. אם יש לך את הרצון להתחבר ולהתחבב עם ועל אנשים אין יותר קל מזה - זה טבוע בנו אנחנו חיה חברתית. ורעיון של לצאת ולטייל בעולם הוא רעיון מעולה כך תכירי אנשים עם מנטליות זרה ואם תעשי פשלות תמיד תוכלי ליחס את זה להבדלים תרבותיים. גרמלין

13/09/2002 | 00:06 | מאת: אני

אבל ה"לצאת" הזה גורם לי לחרדות....

13/09/2002 | 02:36 | מאת: לוגון

מכיר את הרגשה. לפעמיים הרגשה היא שאין למה לחיות. אבל לפעמים זה לא נכון. לי אישית עוזר טיפול תרופתי.

13/09/2002 | 03:58 | מאת: שאול

13/09/2002 | 03:59 | מאת: שאול

האם אמרו פסיכיאטר או פסיכולוג קליני שמורשה לאבחן אמר לך שאת סוציומטית ? איבחונים לא נעשים דרך הרשת

16/09/2002 | 14:28 | מאת: ד.א

גברת נכבדה ויקרה. לא אלאה אותך במילים ואשאל אותך רק שאלה אחת ויחידה איזה סוג של בן זוג לחיים או לנישואים ואו לחוויות והנאות משותפות אכן ובאמת יסב לך עונג ואושר מכל הבחינות? להענותך בהקדם אודה . ד.א

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית