מישהו שם לב?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/09/2002 | 18:14 | מאת: דניאלה

שלום מישהו שם לב לכך שהשנה כולם אומרים שנה טובה בצורה רגשנית מהרגיל,שבכל שנה אנחנו הופכים חגיגיים ואוהבים ושמחים לקראת החגים,אבל השנה משהו אחר קורה. משהו טוב. השנה כמה מהאנשים היותר ציניים שאני מכירה התקשרו לומר לי שנה טובה ומרגשת ובריאה שתהיה לך,שיהיה לנו,כי מגיע לנו!אותם אנשים שמעולם לא ביטאו עצמם בצורה חיובית כל כך,חוזרים ומדגישים כמה הם רוצים ומייחלים שיהיה לי טוב,להם,לכולנו...אנשים רוצים באמת והתמים לזכות בתקווה הזו שכל כך התרחקה מאיתנו בשנה הזו,בתקווה שאולי היושב במרומים יעשה עימנו חסד ויביא עלינו שנה טובה אמיתית,של שלווה ושקט ואושר ובריאות.ומה אנחנו מבקשים?לא יותר.רק את זה. רק את זה. אני באמת מאמינה שאם אתה רוצה משהו כל כך ומשתוקק לו ומבקש ועושה למענו-הדבר בוא יבוא לא תמיד זה קורה,כי אם כל מה שהיינו רוצים היה קורה-כולנו היינו מאושרים,אבל פעמים רבות,זה קורה.זה קורה ובגדול.רב הדברים הטובים קורים כי פעלנו למענם והשקענו ושיקענו עצמינו בהם,אך קורה גם שדברים טובים מגיעים עלינו במתנה,ככה סתם משום מקום.וכשהדברים הטובים הללו קורים לנו,זה ממלא את הלב והנפש ואת כל מה שסביבך,והתקווה נראית כל כך משתלמת פתאום...כמו אהבה שקורית לך,כמו הגשמה של חלום,כמו הגשמה של עצמך,כמו להוליד ילד,כמו לשתול עץ פרי וברבות הזמן לראות מה אתה יצרת ואיך הטבע עזר לך.זה יכול לקרות יום יום בדברים הקטנים,לקבל העלאה במשכורת,להתקבל לעבודה אחרי שכמעט נואשת-אבל לא.לגלות שיש מישהו שמחבב אותך ורוצה בקרבתך,לגלות שיש אחרי הכל חברים,ואנשים טובים ולא רק באמצע הדרך,אלא ממש פה מול העיניים. זה קורה,זה יקרה. ,ויש לה תכונה מצויינת לתקווה שאין לשום דבר אחר-אי אפשר להפסיד דבר כשיש לך אותה-אלא רק להרוויח:אתה גם מרגיש טוב וגם יוצר דברים טובים ודברים טובים קורים לך,ליקיריך. את התקווה שלך אף אחד לא יכול לקחת ממך-מלבד אתה עצמך. מאחלת לנו שנה טובה,בריאה,מספקת,פורייה,שנה של כח לתת וכח לקבל,שנה של עשייה בשבילנו ובשביל האחרים שבינינו.שנרגיש את האושר בלב,ולא רק במילים.שיהיו לנו ימים טובים,ימים טובים. שנהיה אהובים ומחוזרים על ידי חברינו אבל קודם כל על עצמינו. יאללה חאלס רגשנות...הלכתי דניאלה .

06/09/2002 | 22:20 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דניאלה שלום בתקופות של לחץ וחרדה לאומיים יש יותר גיבוש ולויאליות הדדית. נקווה שהמצב ישתפר ושנוכל לשמור על אוירת הידידותיות גם בזמנים טובים יותר שנה טובה ד"ר אורן קפלן

06/09/2002 | 22:57 | מאת: רוני

נורא יפה מה שכתבת דניאלה. אני גם מקווה שתהיה לנו שנה טובה יותר. המילים שלך מאוד אופטימיות,וזה חשוב גם בימים פחות טובים. שנה טובה לך!

07/09/2002 | 17:08 | מאת: שלי

שלום ד"ר קפלן מה עושים כשאין לך כזו אופטימיות כמו מה שכתוב בהודעה הזו של דניאלה.נראה לי שאין לי כח אפילו להתחיל לחשוב בצורה אופטימית.הכל שחור.נראה לי שנולדתי ככה,תמיד רע לי ולא יכולה לראות דברים בצורה טובה.למה יש כל כך חוסר צדק בעולם הזה שיש אנשים חזקים ואופטימיים ויש כאלה שהכל רע להם תמיד?!!!אבל תמיד!!!מגיל קטן.....

07/09/2002 | 19:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלי שלום זו לא רק שאלה של אופטימיות אלא של תהליכי שינוי. המצב לא חייב להיות מושלם, אבל אם יש ידיעה ותקווה לשינוי ועתיד חיובי, הדברים נראים לפחות פחות שליליים. מבחינת עולם הפסיכולוגיה, הטיפול אמור להציע מסע אל העצמי להתמודדות עם השאלות הללו וליצירת השינוי לעתיד אופטימי יותר. טיפולים פסיכולוגיים מסוג זה הם בד"כ בגישה דינמית ונועדים לעבודה ממושכת יחסית. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית