שחיקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/09/2002 | 23:49 | מאת: אריה

ערב טוב אני ואשתי נשואים כ 8 שנים,והיחסים שלנו טובים מאוד.העניין הוא שאנחנו מנסים בכל מיני דרכים לשמור על הגחלת.בייחוד בכל הנוגע לתשוקה בינינו.הבעיה היא שכבר שנים שאין את ההתלהבות של פעם,אנחנו מנסים ומגוונים ועם ראש פתוח מאוד אבל זה לא מזכיר את התשוקה של פעם.חשבתי שלנו זה לא יקרה.האם זה נכון,שמה שהיה פעם שייך לעבר וכל מה שנשאר זה להסתפק עם גיוונים מעניינם ולא יותר מכך?אודה על עצות בעניין הזה. אריה

06/09/2002 | 00:28 | מאת: !

בפורום סקסולוגיה תקבל תשובות הוא נמצא ממול (בדף הראשי), בעצם מה שייעצו לך זה ללכת לייעוץ פסיכוסכסואלי. אז הנה.

06/09/2002 | 00:34 | מאת: אריה

ובגלל זה פניתי לפה,אני עוקב אחרי הפורומים ובפורום ההוא ממליצים ללכת לספרים או לטיפול.אני רוצה תשובה עקרונית,אני ואשתי בעלי ראש פתוח ואוהב,האם לנסות לחקות את מה שהיה פעם הוא ניסיון סרק ,והאם נצטרך להסתפק במה שיש שהוא לא רע אבל רחוק מלהזכיר את העבר? ובלי הפניות לטיפולים,הכל בסדר ויותר מכך בינינו.

06/09/2002 | 02:36 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אריה שלום לזמן שעובר יש איכויות שבהחלט עשויות לשמור על הגחלת והריגוש. נכון שמצד אחד יש שחיקה מסוימת בריגוש, בעיקר בכך שאין צורך כל כך "לכבוש" את בן הזוג שהוא כבר שלך בוודאות גבוהה. מצד שני זוגות רבים מדווחים שדווקא המוכרות הזו יוצרת נינוחות והנאה שלא היו בתחילת הקשר. צריך להתרגל לאיכות הזו של המגע והתשוקה, היא איננה זהה לזו שהיתה לפני שנים, אבל איכותה יכולה להיות לא פחות ואף יותר מעניינת ומרגשת. תוכלו ללכת ביחד לקורס יינות. תגלו שם ניחוחות מעניינים של יינות צעירים לעומת סגולתם של יינות ישנים ושמורים. אין ספק שלכל אחד מהם איכות אחרת והנאה מסוג אחר, והאחד לא גורע מהשני. אל תחפשו את התשוקה של פעם. גלו את התשוקה החדשה של עכשיו. בברכה ד"ר אורן קפלן

06/09/2002 | 14:23 | מאת: אריה

צהריים טובים מה שאתה אומר אורן קפלן,זה שצריך להרפות מהעבר ולבדוק את מה שיש כרגע.השאלה היא האם זה לא אמור לבוא טבעי כל האכויות שאתה מדבר עליהם?יכול להיות שהריגוש נבע רק מההיכרות הראשונית ואין יותר את מה שמניע אותה?הכל נראה כל כך שגרתי ומוכר ונכון שזה נח ולפעמים טוב לדעת שכל אחד יודע מה הוא אוהב ורוצה אבל הריגוש...נעלם! יש דרכים,סדנאות,אולי משהו שיכול לרמז למה זה לא בא באופן טבעי האכויות האלה שציינת(ואהבתי את ההשוואה ליינות). אריה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית