שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/09/2002 | 20:32 | מאת: בובי

שלום רב רציתי לשאול שאלה קצת מוזרה לפעמים קורה לי מצב שאני מוכרח לומר משהו כמה פעמים או לעשות כל מיני טקסים כאלה של נגיד לחזור על מישפט כמה פעמים וזה מרגיע אותי יש לציין שאם אני מגיע למצב של לחץ בטקס אז אני נלחץ כאילו אני יודע שזה טיפשי אבל זה כל כך קשה לפעמים האם זה מעיד שמא אני לוקה בנפשי או שזה תהליך שקורה ואיך אני יכול להיגמל מהרגל זה .? בתודה מראש בובי

04/09/2002 | 21:16 | מאת: !

אתה לוקה בהתנהגות אובססיבית קומפולסיבית או טורדנות כפייתית, ישנם הרבה אנשים כמוך. עליך לגשת לרופא פסיכיאטר גם אם זה לא מפריע בצורה קשה זה יכול להתעצם. הנה קישור לפורום תפוז תוכל לשאול שם שאלות ולקרוא הרבה כתבות בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/anashim.asp?id=15&pass=1 הרבה בריאות!

04/09/2002 | 23:06 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בובי שלום ההרגל הכפייתי הוא ביטוי לחרדה, כך טוענת לפחות הספרות המקצועית. במידה וזה פוגע באיכות החיים שלך יש מקום לפנות לטיפול. חשוב גם לבדוק האם נושא החרדה מוכר לך מחייך והאם יש דברים נוספים שמטרידים אותך. תוכל לקרוא מעט בקישור הבא http://www.hadassah.org.il/hebrew/PUB/obses/1.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית