בן 3 בוכה בכי היסטרי בעת חפיפת שיער

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/09/2002 | 14:38 | מאת: כרמן

שלום, יש לי בן בן 3. מגיל קטן הוא שונא לחפוף את השיער. הוא אוהב מאוד להתקלח, אוהב לשחק באמבטיה, אבל החפיפה היא סיוט עבורו. הוא בוכה ממש בצורה היסטרית. אנחנו מקפידים לא להרטיב לו את העינים, מקפידים לחפוף עם שמפו לילדים. ניסינו כל מיני משחקים עם בובה, עם אח שלו, אבל זה לא עוזר. אני פונה אליך, כי אתמול בעת חפיפת השיער הוא בכה כל כך חזק עד שהקיא. ואחרי שהוצאתי אותו מהמקלחת, הוא רעד כרבע שעה. ממש נבהלתי. מה אפשר לעשות? כרמן

03/09/2002 | 00:58 | מאת: ד"ר אורן קפלן

כרמן שלום בתשובתי בהמשך אני מניח שזו הבעיה היחידה שבמוקד. אם יש דברים נוספים, כדי להתייחס למכלול. נוצרה פה כנראה התניה שלילית מסיבה כלשהי, והבעיה כעת היא לעשות שינוי בדפוס. ראשית אפשר לנסות ללמד אותו לטבול ראש במים בבריכה. יש היום שיעורי שחיה לתינוקות בהרבה בריכות והם כוללות צלילה. אולי זה ירגיל אותו למגע המים. בעיקרון אני חושב שדווקא צריך להרגיל אותו למגע המים על העיניים ועל כל הפנים ואולי זהירות היתר מגבירה אצלו את תחושת הרתיעה. מאחר וניסיתם משחקים שונים סביב החפיפה קצת קשה לי להציע משהו מקורי מאוד נוסף. חפיפת ראש לבובה ולאח שלו הם באמת דרכים מתאימות לידד אותו עם החפיפה. את יכולה להיות בטוחה שהתופעה הזו לא תמשך לעד. אני יודע שזה לא מרגיע באותו רגע שאתם באמבטיה. אבל אם לא תיבהלו מזה ותנסו גם לשדר הרגעה כלפיו, סביר להניח שבמוקדם או מאוחר התופעה תיעלם מעצמה. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/09/2002 | 08:57 | מאת: כרמן

לד"ר אורן קפלן, תודה לך על התיחסותך. כרמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית