איך מספרים לילדים של הורים גרושים על נישואין......

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/09/2002 | 08:24 | מאת: ארז

שלום רב, רקע קצר על עצמי.... בן 40 , התגרשתי לפני שנה באופן מפתיע (לא מצידי) ותוך תקופה מאוד קצרה. אבד לי אימון לחלוטין באנשים וידעתי שלא ארצה בזוגיות נוספת. לאחר 7 חודשים נוצרה מערכת יחסים מדהימה וכעבור 3 חודשים של היכרות וחיים ביחד הגענו להחלטה שיש לנו רצון חזק להקים פרק ב' בחיים. שאלתי....... הכל קרה מהר. גירושין והכנות לחתונה. מאוד חשוב לי לדעת איך להסביר לילדה בת 10 בנושא של אבא עומד להתחתן. כמובן שהילדה מכירה את בת הזוג שלי ובסופי שבוע לפי ההסדר היא נמצאת עם אחותה בת 4 אצלנו. לבת הזוג שלי יש ילד בן 6. כל עיצה או רעיון יתקבל בשמחה ובברכה. תודה מראש, ארז

02/09/2002 | 22:06 | מאת: שירן

שלום ארז גם אני גרושה מזה 5 שנים ואני בת 31 - בתור עצה ידידותית (גם אם זה נשמע נורא ) איך זה שאתה אחרי גרושים כואבים ומפתיעים ואתה כבר רץ אחרי שלושה חודשים ?!!!!!! בלבד של הכרות להתחתן ? האם אתה בטוח שאתה מכיר את הבחורה או שמה אתה בלהט ההתלהבות ? אתה לא ילד קטן ואתה הרי יודע שכל ההתחלות יפות - ואח"כ מתגלעות הבעיות אל אחת כמה וכמה כשמעורבים בזה ילדים וגרים בבית משותף ,אז למה לרוץ ?? אבל ,לא אני אהיה זו שתעצור אותך - אני רק יכולה לקוות בשבילך שתצליחו -ובנושא הילדה ,יש להתייחס לעניין בצורה מאוד עדינה -אל אחת כמה וכמה שיש עוד ילד קטן שאישתך לעתיד תביא לנישואין אלו ואז בתך תתחיל להריץ סרטים בראשה "הנה אבא הולך לגור עם ילד אחר ואותי הוא כבר לא אוהב". פשוט -לתת לילדה את ההרגשה שביתך תמיד פתוח - שכשאבא מאושר גם את תהיי מאושרת ,שהאשה החדשה לא תהיה תחליף לאמא -אבל מאוד תשתדל להיות החברה הטובה שלך (ותתפלל שכך יהיה,,,) זה נושא מאוד עדין - מקווה שהועלתי במעט מזל טוב

02/09/2002 | 22:06 | מאת: שירן

שלום ארז גם אני גרושה מזה 5 שנים ואני בת 31 - בתור עצה ידידותית (גם אם זה נשמע נורא ) איך זה שאתה אחרי גרושים כואבים ומפתיעים ואתה כבר רץ אחרי שלושה חודשים ?!!!!!! בלבד של הכרות להתחתן ? האם אתה בטוח שאתה מכיר את הבחורה או שמה אתה בלהט ההתלהבות ? אתה לא ילד קטן ואתה הרי יודע שכל ההתחלות יפות - ואח"כ מתגלעות הבעיות אל אחת כמה וכמה כשמעורבים בזה ילדים וגרים בבית משותף ,אז למה לרוץ ?? אבל ,לא אני אהיה זו שתעצור אותך - אני רק יכולה לקוות בשבילך שתצליחו -ובנושא הילדה ,יש להתייחס לעניין בצורה מאוד עדינה -אל אחת כמה וכמה שיש עוד ילד קטן שאישתך לעתיד תביא לנישואין אלו ואז בתך תתחיל להריץ סרטים בראשה "הנה אבא הולך לגור עם ילד אחר ואותי הוא כבר לא אוהב". פשוט -לתת לילדה את ההרגשה שביתך תמיד פתוח - שכשאבא מאושר גם את תהיי מאושרת ,שהאשה החדשה לא תהיה תחליף לאמא -אבל מאוד תשתדל להיות החברה הטובה שלך (ותתפלל שכך יהיה,,,) זה נושא מאוד עדין - מקווה שהועלתי במעט מזל טוב

03/09/2002 | 01:04 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ארז שלום את הדברים צריך להסביר בצורה הישירה והכנה ביותר, כולל הסברים על הסדרי הפגישה ואיך החיים יראו אח"כ למולך. לאור היכרותך עם הילדה וסגנון החשיבה והרגש שלה רצוי להתאים את אופי השיחה. יתכן שיש מקום לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים או מומחה בתחום משפחה. זה יכול לעזור גם לך בסגירה טובה יותר של האירועים המהירים שהתרחשו, והן בליווי הראשוני מול הילדים. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/09/2002 | 08:21 | מאת: ארז

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית