מנגנון הגנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/09/2002 | 00:01 | מאת: ו.

שלום ד'ר אורן ברצוני לשאול האם מנגנון הגנה שהיתפרק ,בעיקבות טיפול פסיכולוגי מהיימן , ולאחר עיבודו בעבודה קשה גם באופן עצמאי .יכול לגרום נזק ? האדם נישאר חשוף , ביחוד עם בתור מנגנון שימש כהגנה מפני המציאות המרה וכעת האדם ניצב בפני אותה מציאות מרה רק 15 שנה קדימה . אין לו כלים להיתמודד אין לו מיומנויות רק אולי מטרה מעשית. אך אינו יכול להגשימה בגלל חוסר האונים מול פני המציאות הזו ואולי הפחד וכן חוסר כישורים חברתיים. איך זה עובד -האם תוך כדי הטיפול האדם צריך להיות פעיל בהווה לנהל חיים עצמאיים ולסמוך על עצמו פעם ראשונה בחיו כשבעצם הוא לא יכול ולא יודע לעשות זאת. האם האדם זקוק למנגנונים כל העת ,,ביחוד מי שחווה טראומה וכעת עומד להיפטר מזה. אולי,,, מקווה שלא סיבכתי אותך יותר מידי,,, אודה לך מאד על תשובתך ו.

03/09/2002 | 01:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ו. שלום מנגנון הגנה איננו משהו מוחשי אלא דימוי תיאורטי לתהליכים נפשיים מסויימים. לכן התפרקות מנגנון ההגנה גם הוא דימוי לתהליך נפשי כלשהו שעברת. אין מצב שבו אדם נשאר חשוף ללא הגנות, יש בהחלט מצבי משבר בחיים בהם מרגישים פגיעים יותר וזקוקים לעזרה. מאחר ואת התהליך עברת דרך טיפול פסיכולוגי נראה לי טבעי לחזור למסגרת טיפולית כדי להתמודד עם המצב הקיים. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/09/2002 | 11:23 | מאת: ו.

על זה באינטר' ?אודה אם ידוע לך על חומר בנושא בעברית האם סיפרה של אנה פרויד בנושא הוא עדיין רלוונטי או שיצאו תאוריות סותרות לה. מודה לך שוב מקרב לב על התשובות וחג שמח לך ד'ר אורן. ו.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית