צה"ל לא מתחשב- עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/08/2002 | 00:52 | מאת: אלון

שלום, אני סובל מדכאון כבר 8 שנים ובשנתיים האחרונות המצב מתדרד, התקפות דכאון עמוקות, ארוכות ותקופות, אני מטופל אצל פסיכיאטר של מכבי והוא נותן לי כדור "רסיטל" במינון של שניים ביום. במהלך השנתיים האחרונות כל פעם שהגעתי לשרות מילואים קיבלתי התקפת דיכאון ולא תיפקדתי, אין לי את הכוחות הנפשיים והיכולת להתמודד עם הצבא ולכך והחלטתי להשתחרר. ביקשתי הפניה לקב"ן ונאמר לי שעלי להביא אישור מהפסיכיאטר שלי, האחרון נתן לי אישור כדלקמן: "החולה נמצא במעקב פסיכיאטרי, האישור ניתן עפ"י בקשתו", הגעתי לקב"ן והסברתי לא את מצבי אך הוא הפנה אותי חזרה לפסיכיאטר על מנת שיפרט ובנוסף כתב בהפניה "אין אבחנה ברורה". ועכשיו השאלה- מה אני צריך לעשות, גם ככה אני סובל בטירוף, למי יש כוח לטירטורים ולבירוקרטיה, מה עושים? למה הפסיכיאטר שלי נתן לי אישור כזה? למה הקב"ן רשם שאין אבחנה ברורה? מה יותר ברור מדיכאון של כל כך הרבה שנים?

31/08/2002 | 02:33 | מאת: .

אלון אל תעשה עניין - הקב"ן צריך לעשות את העבודה שלו והוא לא יכול להפנות לוועדה רפואית ללא פרטים מדוייקים. המשפט: "... האישור ניתן לפי בקשתו" הוא סטנדרט שהרופאים מחוייבים בו . בקש מהפסיכיאטר שלך אישור מפורש , שכולל את משך הזמן שאתה בטיפול ואת העובדה שאתה נוטל תרופה X זמן ,כולל פירוט שם התרופה והמינון כמו"כ ציין במפורש את העובדה שאתה לא מסוגל לשרת במילואים. .

31/08/2002 | 22:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלון שלום אל ייאוש. חזור לפסיכיאטר ובקש שיפרט. הסבר את המצב ובקש שימליץ מפורשות לשחרר אותך אם כך הוא חושב. אם הרקע שאתה מתאר מוכר לפסיכיאטר אני לא חושב שאמורה להיות בעיה. הצבא הוא גוף בירוקרטי, נסה להיות סבלני, זה לא אישי כלפיך. בברכה ד"ר אורן קפלן

08/02/2003 | 16:29 | מאת: איש מילואים חרד

היי אלון. אני מטופל בפרוזאק כבר חצי שנה בעקבות בעיות דיכאון. האם בסוף קיבלת את השיחרור המיוחל? אני נמצא עכשיו בתחילת הדרך לשיחרור ממילואים. האם יש סיכוי?

08/02/2003 | 16:32 | מאת: איש מילואים חרד

אלון שלום. מני מטופל בפרוזאק כבר חצי שנה בעקבות בעיות דיכאון. האם בסוף קיבלת את השיחרור המיוחל? אני נמצא בתחילת הדרך של שחרור ממילואים. האם יש לי סיכוי לקבל שיחרור? בתודה מראש אני רורחישה תא תלביק ףוסב םאה .ןואכיד תויעב תובקעב הנש יצח רבכ קאזורפב לפוטמ ינא ?יוכיס שי םאה .םיאוליממ רורחישל ךרדה תליחתב וישכע אצמנ ינא ?לחוימה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית