מכות חשמל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/08/2002 | 17:53 | מאת: גילי

קרוב משפחה מאושפז בדיכאון קשה. חולה במניה דיפרסיה. כאשר התקפי הדיכאון שלו קשים. הטיפול התרופתי אכן עוזר לו לתפקד , אך הבעיה שלו שהוא מפסיק כדורים ונכנס שוב למעגל המחלה. באישפוז הנוכחי החליט הרופא לתת לו מכות חשמל. שאלתי היא האם אכן שיטת טיפול זו מסרסת את אופיו של האדם והופכת אותו למכונה נטולת רגשות?? תודה

30/08/2002 | 21:16 | מאת: .

מיד אחרי קבלת מכת החשמל או "ניזעי החשמל" שהם זרמים בוולט'ז נמוך מאוד, האדם נראה כמו חלול , ריק , והדבר יכול להראות מבהיל. אבל לאחר זמן מה תלוי באדם, לפעמים שעות או אף ימים, האדם חוזר לעצמו. הטיפול הזה מאוד מ א ו ד יעיל לדיכאון ואם הרופאים החליטו להשתמש בו סימן שזה הכרחי. .

30/08/2002 | 21:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גילי שלום אני מצטרף להסבר הנ"ל. אין הסבר מדעי רציני מדוע הטיפול בחשמל עוזר, אבל הוא נחשב לשיטה יעילה מאוד במקרים שהטיפול התרופתי חדל מלעבוד. הטיפול נעשה תחת הרדמה והשגחה רפואית צמודה. אחרי התאוששות האדם חוזר לעצמו. גם אם יש פגיעה מסוימת בזיכרון מייד לאחר הטיפול, הוא חוזר לקדמותו תוך מספר ימים או שבועות. לטיפול יצא שם רע בגלל השימוש בו בעבר ללא הרדמה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית