מסרב לדבר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2002 | 23:42 | מאת: אשרה

החבר שלי שיש לי קשר עמוק איתו סובל מדכאון עמוק מזה שבועיים הוא מאושפז ומטופל. לצערי הוא אינו רוצה לדבר איתי לעומת הוריו איתם הוא מתקשר. וכשאני שואלת אותו אם הוא רוצה לראות אותי הוא מסרב. האם זה קשור בי או בדיכאון. יש לציין שטיפלתי בו במסירות ובאהבה.

30/08/2002 | 00:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אשרה שלום אינני יודע להשיב מאחר וחסרה לי היכרות איתך ועם חברך, אבל במצב של דיכאון עמוק קורים כל מיני דברים לא פשוטים לגבי קשרים בין אישיים ולכן אני לא חושב שאת צריכה לקחת על עצמך אחריות למה שקורה. אני מתאר לעצמי שזה פוגע בכל מקרה, גם אם את יודעת שזה לא קשור אליך. כשמצבו ישתפר הוא בוודאי יתחיל לתקשר יותר עם הסביבה ואז תוכלי לבדוק מה קורה לו גם לגבי הקשר שלכם. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/08/2002 | 00:36 | מאת: .

הי אשרה. כל התשובות יכולות להיות נכונות , את אמורה לדעת יותר טוב מכולם את התשובה הנכונה. אבל הנה סיבה הגיונית ללמה שאדם שנכנס לאישפוז לא ירצה לדבר עם חברה שלו-אפילו אם הקשר ביניהם מצליח ומוצלח. זה דבר נכון מבחינתו, כי המצב בו הוא שרוי - הוא לא הכי מושך בעולם כאשר בן אדם נמצא באישפוז פסיכיאטרי, שום דבר לא נראה טוב ,לא הסיטואציה , לא האנשים מסביב והוא בוודאי חושש לאבד אותך אם תראי אותו במצב הזה. זה רק צריך להחמיא לך. בתקוה שזו הסיבה ,והחלמה מהירה. . נקודה

30/08/2002 | 13:20 | מאת: ילדה קטנה ואיש מפח

שלום אשרה, אני חושבת שכנראה החבר שלך מרגיש שהוא לא במצב הכי טוב כרגע כמו שאמרו כבר בתגובות הקודמות.. במצב כזה שהוא נמצא תחת טיפול ואישפוז פסיכיאטרי ועד בתקופה של דיכאון כל כך קשה בדרך כלל הוא מוצף בהרבה תחושת של חוסר ביטחון, שלא דווקא קשורות אלייך ולאיך שאת פועלת או נוהגת כלפיו. סביא להניח שכרגע הוא מרגיש שהוא פשוט לא מספיק טוב בשבילך וחושש לדכא אותך עם הדיכאון שלו ולא נעים לו שתראי אותו במצב כזה .. דיכאון מתלווה חלק גדול מהזמן בתחושה של נחיתות וחוסר ביטחון ויתכן שהוא חש שהוא באמת לא מספיק טוב עבורך ולא מבין מה את מוצאת בו ולמה את כל כך משקיעה בקשר עימו. סביר להניח שעם הטיפול לאט לאט המצב ישתפר זה הכל עניין של זמן אל תאשימי את עצמך במה שקורה.. כנראה שהוא פשוט צריך את המרחב שלו להתגבר על הבעיות שלו עם עצמו כרגע.. את יכולה תמיד לנסות ולהמשיך לשמור על קשר גם אם זה יהיה דרך ההורים שלו וכו' מקוה שעזרתי שלך ~הילדה~

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית