מה לא בסדר אצלי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2002 | 23:17 | מאת: נואשת לתשובה

דוקטור אולי שאלתי נראית לך לא דחופה אבל לי היא כן וכל יום שעובר זה בזבוז זמן בשבילי וחיי.אני בחורה יפה בת 21. כל חיי הוריי נתנו לי הכל . בחיים שלי לא התאמצתי בשביל עצמי אפילו. אולי חשבתי שהעולם הוא דבר אחר לגמרי ולקחתי הכל כמובן מאליו אפילו את עצמי.במשך השנים ראיתי שהחיים הולכים ודורשים ממני ואני נעלמת. אתה מבין כל חיי סגרתי את עצמי בבועה. וכעת קשה לי לצאת ממנה. מה שמפריע לי שאני יודעת מה אני שווה וקשה לי לממש את זה. אני פוחדת לצאת לחיים האמיתיים עזור לי

30/08/2002 | 00:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נואשת שלום לפי דבריך הפוטנציאל קיים ואת רק צריכה את ההכוונה הנכונה כדי לצאת מהבועה ולהתחיל לחיות בצורה אפקטיבית. מאחר ואת מרגישה חסרת אונים לשנות את המצב, אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ובעזרתו לבנות תהליך בריא ונכון בשבילך לצאת לחיים האמיתיים באופן שאת רוצה בו. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/08/2002 | 07:32 | מאת: בה

נו מה חשבת...שהוא ישלח אותך למכולת?? ככה הם כל התשובות "לגשת ליעוץ פסיכולוגי"

30/08/2002 | 13:30 | מאת: ילדה קטנה ואיש מפח

שלום לך, קודם כל רציתי להגיד שאני מאוד יכולה להזדהות עם המצב שבו את נמצאת.. את בת 21 את צריכה להתחיל את החיים שלך וזה טבעי לגמרי לחוש הרבה פחד סביב הנושא. זה נראה כאילו שאת צריכה להתחיל ולהחליט החלטות מאוד משמעותיות ולבנות לעצמך חיים כאשר את לא בטוחה לגמרי אם יש לך את כל הכלים המתאימים בכדי להתחיל ולבנות אותם.. אני עצמי במצב די דומה כרגע. מאוד יתכן שחלק גדול מהפחד שאת חשה נובע גם, כפי שאמרת, מהעובדה שכל חייך נתנו לך הכל לקחת את עצמך כמובן מאליו ולא היית צריכה להתאמץ וכעת כשהגיע הרגע להרים את עצמך בידיים ולפעול על פי שיקול דעתך את חוששת ליפול. אני בניגוד לתגובה של בה כן מסכימה הפעם עם ד"ר קפלן מנסיוני האישי בנושא וממליצה לנסות טיפול פסיכולוגי.. במקרה הזה טיפול פסיכולוגי כן יוכל לתת לך את ההכוונה, ההקשבה והמשענת לה את זקוקה כרגע ולאפשר לך להבין את עצמך ואת הרצונות שלך ולארגן לך בראש שורה של מטרות שיעזרו לך להתחיל ולסלול לך דרך כלשהי... שוב הכל מנסיון אישי כרגע... מקווה שעזרתי שלך, ~הילדה~

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית