האם זה משבר גיל ההתבגרות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2002 | 04:48 | מאת: 16

אני בת 16 במשך חיי חוויתי לפחות שלושה התקפי חרדה רצניים אבל מאז אני במצב תמידי של דאגה לבאות וחשש ממחלות אני כל הזמן חושבת על המוות והמחלות שעלולות לבוא ואני גם בשגעונות שיש לי אותם אני הלכתי לפסיכיטר והוא נתן לי תרופה אבל אני לא רוצה להיות תלותית השאלה אם מצב זה יעבור או שזה משבר גיל ההתבגרות ואם זה משבר כמה זמן יקח לו לעבור

30/08/2002 | 00:49 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום אין סיבה לחשוב שהתקפי חרדה הם חלק הכרחי בגיל ההתבגרות. יש אפשרות לטפל בחרדה ולא רק באמצעות כדורים. לחרדה יש גם סיבות שאליהם יש להתייחס במהלך טיפול פסיכולוגי. אני מצרף תקציר על הטיפולים המקובלים בחרדה לעיונך. http://www.psychologia.co.il/anxiety2.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית