המודאגת.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2002 | 02:32 | מאת: גליה

יש מישהי במשפחתי שמצבה הנפשי מדאיג את כל בני המשפחה. זהו מצב דיכאוני שלפי דעתי מביא אותה לבריחה.לאלכוהול,וסקס עם כל מי שמזדמן...מדובר בבחורה רווקה בת 39 שמתחברת בני עשרים + היא איננה מודעת למצבה הדיכאוני.מתכחשת לכך. אני טיפוס די מודע ומחובר. יעצתי לה ללכת לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי אולם היא בבדעתה שזה לא יעזור אף אחד לא יכול לעזור.ואף אחד לא אוהב אותה.אלו הן תשובותיה!!! ושאלותי הן: א.האם ניתן להשפיע על אדם שנימצא במצב נפשי כפי שתארתי בקצרה.אם כן אז איך? ב.ניתן לכפות טיפול?(אני בדיעה שלא ניתן לעזור אלא אם אותו אדם מבין שהוא בבעיה)האם זו מחשבה נכונה או שישנה דרך אחרת? ג. איך אפשר להגיע לאדם במצב כזה.שאפילו מאיים בהתאבדויות????? אשמח לתגובה אנחנו בני המשפחה כואבים. וחסרי אונים תודה מראש על היעוץ בתיקווה שאקבל מינימום של כיוון חשיבה ו/או כוחות לעשיה.

29/08/2002 | 02:37 | מאת: צבי

הי זה נשמע כמו הפרעת אישיות גבולית חפשי חומר ברשת על כך. צבי

30/08/2002 | 01:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גליה שלום בד"כ אין אפשרות לכפות טיפול על אדם במצבה של בת משפחתך. נשמע שהיא אכן זקוקה לעזרה אבל אם היא לא מוכנה להיעזר, לא ניתן לעשות דבר. תוכלו להציע לה את האפשרויות, אולי אפילו לתת מספר טלפון של פסיכולוג. אבל אם היא מתעקשת להישאר במצבה, אפילו אם היה אפשר היה לכפות טיפול, הוא לא היה עוזר. זה באמת קשה לראות אדם קרוב שנמצא במלכודת סבוכה ואינו מצליח לצאת ממנה. אני מקווה שאם תמשיכו לדאוג לה ולדבר איתה היא תשתכנע לבסוף לשמוע את קול ההגיון בדברכם ותפנה לטיפול. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/08/2002 | 15:18 | מאת: גליה

תודה על תגובתך. זו המסקנה שהגענו איליה לצערי. ניסינו לשוחח להעביר את התרשמותינו. אולם אנו ניתקלים בקיר אטום...הצענו לה עזרה מקצועית עזרה פיננסית. היא החליטה להביא ילד ולא משנה לה איך. לא חשוב ממי... היא חזרה לגור עם ההורים בטענה שיעזרו לה להתקיים. בקיצור צרה שאין ביכולתינו לעזור. מה שחשוב שהשארנו בפניה אפשרות לעזרה בהמשך. ועוד מה שכואב שהיא התנתקה מכל מי שמוכן לעזור לה. מכל מי שואהב אותה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית