תשישות במקום רעננות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2002 | 00:57 | מאת: אקי

אני כבן 40 בריא. לעיתים סובל ממצבי מתח וחרדה,אך מתגבר עליהם בעצמי. כיום אני לא בטיפול. בשנה האחרונה החלטתי להכניס לחיי פעילות גופנית. (הליכה, שחיה, ואפילו ריקודי עם) אני מתחיל את הפעילות באנרגיה חיובית, כשאני מרגיש טוב. אולם בסוף הפעילות גם אם היא לא מאומצת במיוחד, במקום להרגיש רעננות, אני מרגיש תשישות, רצון לישון, לפעמים לחץ בראש וכל מני תופעות לא נעימות. התופעות מתחילות כעשר דקות עם התחלת הפעילות, וזה מתחיל לגרום לי להמנעות מפעילות פיזית שהיא כל כך חשובה לי ובגילי לבראותי הפיזית והנפשית. אני כבר לא יודע אם הסימפטומים הם רק מסיבות פיזיולוגיות או גם נפשיות אבל התוצאה היא שהפעילות שאמורה לעשות פעולה של שיחרור מתחים מכניסה אותי למצבים פיזיים לא נעימים. יש לך אולי כיוון של מחשבה או חשיבה מה יכול להיות מקור התחושות האלה תודה אקי

29/08/2002 | 01:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אקי שלום אכן הפעילות הספורטיבית חשובה מאוד לגוף ולנפש. מאחר והגברת פעילות הלב והנשימה בזמן ספורט מזכיר התקף חרדה מבחינת התופעות הגופניות, יתכן שהגוף והמוח שלך מזהים בטעות את הפעילות הגופנית כהתקף חרדה ולכן ההרגשה הלא נעימה. זהו סוג של התניה והפתרון הוא להכחיד אותה בצורה התנהגותית. הפתרון הוא ביצירת הרגל. המשך את פעילות הספורט בהדרגה. צא להליכות ולשחיה והרגל את גופך לכך שתאוצת הגוף בספורט אינה מבשרת על התקף חרדה. תוכל גם לומר זאת לעצמך כשתתחיל להרגיש לא טוב. סביר להניח שתוך זמן קצר למדי העניינים יסתדרו ותוכל להמשיך ולהנות מהפעילות הספורטיבית ללא הפרעה. אגב, כדאי לערוך בדיקות רפואיות כדי אכן לוודא שמדובר בתופעה פסיכולוגית טהורה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית