מה זה אומר על הבחורה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/08/2002 | 22:04 | מאת: תמיר

חברתי נפגעה מעט ממני וענתה לי: "או.קיי. אני טפשה, מטומטמת ומפגרת" כי פלטתי מהפה שחברתה נבונה, מה זה אומר עליה מכל ההיבטים כשהיא דיברה אלי במילים אלו? - בתודה - תמיר. נ.ב.: האם זה מראה שיש לה עודף בטחון עצמי ומחזיקה את עצמה כחכמה? כי אם היא היתה טפשה היא לא היתה אומרת אפילו מתוך כעס מילים אילו, האם אני צודק? אבקש ניתוח משפט זה שבחורה אמרה לי- מההיבט הפסיכולוגי. בתודה - תמיר.

29/08/2002 | 01:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תמיר שלום אין כללים שכתובים בספר לגבי משפטים של אנשים. חברתך נפגעה ממך וזה העניין העיקרי שכדאי להתייחס אליו ולברר איתה. זה לא אומר שזו אשמתך או אשמתה, אבל הייתי נזהר מלהסיק מכך על אישיותה. תוכל לומר לה את הפירוש שלך לדבריה ולבדוק האם הוא נראה לה. אף אחד לא יוכל לתת לך תשובה מדוייקת מסוג כזה של אירוע. בברכה ד"ר אורן קפלן

29/08/2002 | 10:57 | מאת: יעל--לד"ר קפלן

תחילה תודה על תשובתך. התכוונתי לגבי נסיונך הרב עם פציינטים, באם משפט זה אומר על אישיות בעלת בטחון עצמי, ז"א אם זה מוכיח דווקא על אישיות חיובית ( כי ברור לי שהיא נפגעה אין ספק) כי אדם שהוא באמת טפש ומרגיש את עצמו נחות לא יכריז זאת בקול על עצמו "מחמאה" כזאת, ברור? בתודה, תמיר.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית