לחץ מובע כלפי חוץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/08/2002 | 10:17 | מאת: ג'ורג'י

ד"ר קפלן שלום, איך ניתן להפחית מרמת הלחץ המובע כלפי חוץ ובמיוחד כלפי בחורים, שלוקה בו כבר הרבה זמן?, אני מנסה להיות ספונטאנית עם כל פגישה, אבל כשנפגשת עם מישהו שמעניין אותי, ומנסה למשוך את תשומת ליבו,לפעמים מדברת בבישנות רבה, או במהירות וברשלנות, כדי לסיים את השיחה, ומרבה לזוז ממקומי ולפנות ימינה ושמאלה, לראות מה קורה בסביבה. גם מרבה לפעמים לדבר עם אנשים בסביבה בנושאים אחרים לגמרי. אני מחכה לתשובה בקוצר רוח תודה מראש ג'ורג'י

29/08/2002 | 01:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ג'ורג'י שלום ראשית כדאי לנסות ולהבין את הלחץ הזה. ממה הוא נובע, מה את חושבת שחושבים עליך, האם זה אכן מציאותי או קשור לעולמך הפנימי ועוד. במקביל אפשר לנסות וללמוד שיטות להרגעה והרפיה עצמית שיביאו אותך במצב רגוע יותר למפגש. ללא ספק נסיון בין אישי תורם לשינויים ושילוב בין החלק ההתנהגותי, הפיזיולוגי והפסיכולוגי אותם תיארתי עשוי להביא אותך בצורה שונה לאותם מפגשים. האם את במסגרת של טיפול? במידה ולא יתכן שתוכלי להיעזר בשיחות כדי לברר את הנושאים הללו טוב יותר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית