שאלה:איך להתמודד עם פחד של המתבגרת??

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/08/2002 | 13:07 | מאת: קארין

שלום, אני אמא לילדה בת 12. בתקופה אחרונה היא מסרבת בכל תוקף להשאר לישון כשאני לא בבית או לישון במקום אחר מחוץ לבית. לדוגמה אצל החברה או אצל אביה (אנחנו גרושים מעל שנתיים). אפילו אם מדובר בחברה שהיא בחרה לישון אצלה. זה מתחיל ב"אני פוחדת שאני לא ארגיש טוב ויהיו לי בחילות", נמשך ב"יש לי בחילה" ונגמר לעיתים אפילו בהקאות. אני מצד אחד לא רוצה להכריח אותה, חשוב לי לתת לה הרגשה שהיא תמיד רצויה בבית. מצד שני זה עבר בעיניי כל גבול. מה אפשר לעשות?? תודה מראש, קארין

27/08/2002 | 23:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קארין שלום הילדה מגיבה בחרדה למשהו וכדאי לעזור לה. אני מבין שזה מציב לך מגבלות שקשה לך להתמודד איתם, אבל צריך לעשות משהו בעניין ולא רצוי להשאירו כך. קשה לי להגדיר במה מדובר ללא היכרות. אני מציע לך לפנות איתה לפסיכולוג ילדים או מטפל משפחתי למפגש משותף ודיון בעניין. משם תראי לאן זה יתפתח. מאחר ויש גירושין ברקע יתכן שהדברים קשורים אחד לשני ותוכלו באותה הזדמנות להתמודד עם התהליכים שקרו בבית בשנים האחרונות, עם ובלי קשר למה שקורה כיום לילדה בנושא הפרידות ממך. בברכה ד"ר אורן קפלן

12/12/2002 | 20:10 | מאת: יודל

רק החיים לאה שבת מילים ולחן: לאה שבת סך הכל אני רוצה, לחיות את חיי בשקט. לא רוצה מלחמות, לא לא. נמאס לי להתנדנד, בין חום לקור, בין רע לטוב, רוצה לחיות בכיף... רק החיים, לוקחים אותי. החיים, נוהגים אותי. רק החיים, לוקחים אותי, החיים, נוהגים אותי, נוהגים אותי. סך הכל אני רוצה, לחיות את חיי בשקט, לא רוצה מלחמות, לא לא. נמאס לי להתנדנד, בין חום לקור, בין רע לטוב, רוצה לחיות בכיף, בכיף... רק החיים...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית