דחוף!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/08/2002 | 00:45 | מאת: יערה

שלום העניין הוא כזה:לפני כחודשיים התחלתי לקחת לראשונה ציפראמיל במינון 20 מ"ג,לאחר מכן העלתה לי הפסיכיאטרית את המינון ל-30 מ"ג.לאחר מכן הלכתי לקופ"ח כללית לקחת מרשם חדש לציפראמיל ושם נאמר לי כי ציפראמיל במקרה שלי לא אושר ע"י הקופה ואני יכולה לקחת במקום סרוקסאט או פריזמה.בחרתי בסרוקסאט אך אבוי למרבה הצער גיליתי כי שכחתי בבית את המכתב מהפסיכיאטרית המאשר העלאת מינון ציפראמיל ל-30 מ"ג.מחוסר ברירה קיבלתי חפיסה של 20 מ"ג סרוקסאט.לאחר כשבוע התחלתי לקחת כביכול על דעת עצמי 30 מ"ג מכיוון שרציתי להתקדם בטיפול ולא רציתי שיהיה עיכוב או נסיגה(הלא כבר התחלתי לפני כן לקחת 30 מ"ג ציפראמיל) עכשיו פתאום התחלתי להרגיש פקפוק ופחד מן האפשרות שאולי טעיתי בהחלטתי! אולי זו החלטה שגויה מצידי?? אני מרגישה תופעות לוואי שלא הרגשתי קודם בעיקר הרדמויות בחלקי הגוף , אתמול בלילה אפילו חלמתי(רק חלום) שכל הרגליים שלי רדומות מלמטה עד למעלה ואני ממש לא יכולה לזוז. זה היה פשוט נורא ואני מרגישה נורא , אולי עשיתי כזאת שטות??? מה עשיתי לעזאזל?? למה אני כזאת דפוקה שלא יודעת להחליט החלטות נכונות? לרדת בחזרה ל-20? מה לעשות?בבקשה תעזרו לי אני ממש נלחצת שמא הזקתי לעצמי עם כל ההרדמויות האלה,האם זה נורמאלי שכל רגע נרדם לי חלק אחר בגוף? האם אני מטורפת בגלל מה שעשיתי?-אולי 30 מ"ג ציפרמיל זה לא אותו דבר כמו 30 בסרוקסאט? בבקשה תשובה דחופה...תודה.אם אני אלך לרופא המשפחה שלי הוא יכעס עלי נורא ואני לא יודעת מה יהיו התוצאות , או שבסה"כ עשיתי משהו הגיוני בהחלט?? לא יודעת וזה משגע אותי... מצטערת אם התשתי אתכם.

27/08/2002 | 12:05 | מאת: ממליצה

יערה, זהו פורום בפסיכולוגיה. אני מניחה שמי שיוכל לעזור לך יותר בנושאי מינונים של תרופות יהיה בפורום פסיכיאטריה. אני לא מבינה במינונים ולכן אני לא יכולה לתת לך תשובה שתרגיע אותך אך אני יכולה להמליץ לך לכתוב את אותה השאלה בפורום פסיכיאטריה או להוועץ בפסיכיאטר או ברופא המשפחה. אל תרגישי לא נעים לשאול אותו. שיחה לא נעימה של כמה דקות עדיפה על שימוש במינון לא מתאים. תרגישי טוב.

27/08/2002 | 23:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יערה שלום אני מצטרף לממליצה. הפורום הזה אינו דן בתרופות. כדאי לפנות לרופא המטפל או לפורומים העוסקים בנושא בברכה ד"ר אורן קפלן

28/08/2002 | 03:12 | מאת: ליאת

לדעתי עשית טעות חמורה ואף משתמע מדברייך שהטיפול והתשובות שקיבלת אינם הולמות ורחוקות מלהיות מקצעויות סרוקסט וציפראמיל הם מאותה משפחה אבל מדובר בשני כדורים שונים לדעתי עדיף לך להמשיך עם הציפרמיל ואפילו לקנות אותו באופן פרטי מדובר על מאה חמישים שקל בערך לחפיסה שתספיק לך לעשרים יום יש כדור שהוא בעצם הגירסה הישראלית והזולה יותר לציפראמיל והוא עולה הרבה פחות בשם רסיטל תחזרי לזה ותפסיקי לסבול מהתופעות לוואי שציינת כדורים מהסוג הזה הם לא משחק ואת צריכה להתייעץ לפני שאת משנה את המינונים ואו את הכדו%

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית