הפסקת כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/08/2002 | 23:50 | מאת: אלכסנדר

מיואשת, חבר שלי בן 33 חולה מאניה דיפרסיה. יכול לתפקד בצורה תקינה ע"י תרופות ליתיום אך משום מה הוא בוחר בכל פעם להפסיק את נטילת התרופות עד כי הוא חווה מאיה לאחריה הדיפרסיה. ניראה לי כי הסבל הוא גדול ולמרות זאת זוהי בחירתו. בצורה הכי משכנעת הוא מעמיד פנים כי הוא לוקח את התרופות וכל פעם מחדש מתגלה כי הוא מפסיק.. התחלתי לחשוב שאולי זה קשור בקשר שלי איתו. למרות שהוא טוען כי הוא מאד אוהב אותו ולמרות שזוהי תופעה הקיימת אצלו עוד הרבה שנים מאז הכרותנו נראה כי הפסיכולוגית שלו הרימה ידיים וגם הפסיכיאטר שלו. שאלתי היא האם הפסקת התרופות קשורה למחלה עצמה והאם הרצון להרוס זוהי בעצם המחלה שלו ? אני מיואשת...... מאי

27/08/2002 | 23:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלכסנדר שלום תופעת הפסקת התרופות נפוצה ואכן גורמת לא פעם לנזקים, בעיקר אצל חולים שחייבים לשמור על איזון לאורך זמן. הסיבות מגוונות אבל אני מתקשה להאמין שהן קשורות אליך. הן בהחלט קשורות לחבר שלך ולמחלה שלו. אם אתם חושבים על קשר ארוך טווח אני מציע שתפנו ביחד לטיפול זוגי. יש לכם הרבה דברים לעבוד עליהם כדי לשמור על הקשר, ובין היתר אולי אפשר יהיה להבין יותר טוב את הסיבות שגורמות לחברך להפסיק את התרופות ולגרום לפגיעה לעצמו ולך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית