טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/08/2002 | 23:53 | מאת: נועה

הפסיכולוגית שלי ממליצה לי על טיפול תרופתי בגלל דיכאון והימנעות ממצבים מפחידים. אני לא רוצה לקחת תרופות.השאלה שלי האם זה מצב זמני כל העניין עם הדיכאון והמרכיבים במח שלא קיימים מספיק או האם זה משהו קבוע?והאם אפשר לצאת מדיכאון גם בלי תרופות.אני גם נמצאת בדיכאון כללי,כלומר אני לומדת ועובדת ומתפקדת אבל מגישה רע ואין לי חבר ובכלל לא יוצאת,אבל אני כן רוצה לצאת ממנו.השאלה האם הטיפול הפסיכולוגי לבד יספיק.שאלתי את הפסיכולוגית שלי אבל היא ענתה תשובה לא ברורה ויש לה נטייה לצדד מאוד בתרופות(כמעט כל המטופילם שלה משתמשים בתרופות(כך היא אומרת). אני מעוניינת בחוות דעת נוספת.ואני לא רוצה תרופות לא ר ק בגלל הסטיגמה אלא בגלל הרבה סיבות חשובות.תודה.

26/08/2002 | 00:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נועה שלום ישנם מצבים מסויימים בהם שילוב בין טיפול פסיכולוגי ותרופתי יעיל יותר מאשר כל אחד מהטיפולים הללו בנפרד. דיכאון הוא שם פופולרי לתופעות רבות וללא היכרות של ממש איתך קשה לקבוע האם התרופות הכרחיות או לא. בעיקרון אפשר לטפל במצבים נפשיים רבים ללא תרופות אבל תמיד נשאלת השאלה של תועלת מול מחיר. אם יש לך סיבות משמעותיות לא לקחת תרופות זו זכותך המלאה להימנע מהם. הייתי ממליץ לך לבדוק את הסיבות הללו במסגרת הטיפול ולוודא שאכן הן שוות את המחיר של הגברת יעילות הטיפול. זאת כאמור, במידה ואכן התרופות נחוצות למצבך. אולי כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר ובהזדמנות זו לקבל באמת חוות דעת. לא כל הפסיכיאטרים נותנים מייד תרופות ותוכלי לקבל בוודאי הסברים מקצועיים בעד ונגד. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית