קשה!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/08/2002 | 19:50 | מאת: תומר

שלום רב! אני בן 25,לפני כשבוע נפרדתי מחברתי זה שנתיים וחצי על רקע תיסכולים שלי.לאחר מספר ימים הבנתי את הטעות שעשיתי וניסיתי לחזור אך כעת היא לא מעונינת וצריכה מספר ימים/שבועות (לדבריה) בכדי לחשוב.העניין הוא שזו פעם שלישית שהדבר קורה לאחר שפעמיים היא חזרה אליי כשהבטחתי להשתנות,אומנם השתנתי אך כל פעם שיש בעיה אני פוטר את הבעיה ספציפית במקום לפתור את המכלול.אני בטוח שהבעיה היא בי על רקע תיסכולים שעדיין לא הצלחתי לפתור.כעת אני שרוע בחרדה/דיכאון,אומנם לא משהו שצריך להדאיג אך עדיין אני ישן עד 3 שעות בלילה ומתקשה "לצאת מזה" במיוחד לאור העובדה שאני כעת תלוי על חוט ולא יודע לאן פניה.עוד דבר שמדאיג אותי הוא שהיא נוסעת בעוד 3 שבועות לחודש ואני עלול מצד אחת להיות "תקוע" או שמצד שני להחליט שזהו .העניין הוא שאני בהחלט מאמין שזוהי אהבת חיי ,אך כעת אני יודע שהיא כל כך מפחדת להיפגע שוב שבכדי לחזור אליי צריכים שיקרו ממש ניסים.השאלה שלי היא קודם כל האם עליי ללחוץ עליה או לתת לה את הזמן גם אם העניין יימשך חודש ? ושאלה שניה היא איזה סוג של טיפול עליי לקבל .אצל פסיכולוג קליני או פסיכולוג שמטפל בזוגיות? עליי לציין שאני באמת רוצה לשנות תכונה לא מובנת זו אצלי.... המון המון תודה. תומר

25/08/2002 | 00:55 | מאת: גלית

הי אם היא חזרה אליך אחרי פעמיים כנראה שהיא אוהבת אותך והסכימה לקבל אותך למרות הפגיעה והאכזבה והכאב שהיו מנת חלקה בפרידה.עכשיו באמת אתה צריך הרבה מזל ורצון טוב להחזיר אותה אליך. לפי דעתי שתי עצות: האחת תראה לה את מה שכתבת כאן,הרי כתבת כאן לא מתוך מטרה להרשים אותה,אלא באמת מתוך כאב ורצון להשתנות וקשה לא להבחין בכך כשקוראים את הדברים שלך. שנית באמת ללכת לטיפול כפי שימליץ לך ד"ר קפלן.לדעתי עדיף טיפול אישי. ושלישית תבחון טוב האם אתה בטוח שזה אתה,ורק אתה צריך לטפל בעצמך או שאולי הכאב של הגעגוע והתחושה שאין טובה ממנה בשבילך היא שגורמת לך לרצות לחזור?אולי באמת משהו עמוק בתוכך מורה לך שמשהו ביניכם הוא לא בדיוק מה שאתה רוצה. בכל מקרה ,כך או כך,עיצה טובה במידה ואתה רוצה לחזור אליה זה לא לגמריי ללחוץ עליה,וגם לא להתרחק,תכתוב לה מכתב טוב בנוי טוב ואוהב אם באמת אתה רוצה להגיע אליה בתקופה הזו,וכך לפחות אם היא תאמר לא,תדע שניסית בכל זאת לומר את דבריךבלי להציקמה גם שאם תחושתך שהיא עדיין אוהבת אבל רק פגועה זה מאוד יהיה נכון כן להיות בסביבה וכן להבהיר לה ולא בלחץ,שאתה אוהב אותה ומודע לטעות שלך ושברצונך לדבר איתה ממושכות עליכם ולא רק מיד לחזור... בהצלחה גלית

25/08/2002 | 01:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תומר שלום לפי מה שאתה מתאר יש משהו בך שאתה מתחיל להיות מודע לו שגורם לך להתרחק פתאום ואח"כ להיבהל. אני חושב שכדאי לפנות לטיפול אישי כדי לנסות ולברר מה קורה לך בקרבה שחזקה לך מדי ולהיפך, עם הקושי להישאר לבד. לגבי בת זוגתך, אם אתה באמת רוצה בה וחושב שזו אהבת חייך אל תוותר. גם אם יקח לה ימים או שבועות להחליט, תהיה שם אתה ותשכנע אותה שאכן היא יכולה לסמוך עליך. דווקא כאן יכול להשתלב מטפל זוגי, אולי אם תפנו ביחד לייעוץ זוגי היא תרגיש בטוחה יותר, שכן בתוך המפגשים תוכלו להבין יותר טוב מה הביא לפרידות הקודמות, ולבנות ביחד ביטחון רב יותר לעתיד. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית