מה ההבדל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/08/2002 | 18:59 | מאת: יפעת

מה ההבדל בין פסיכולוגית רגילה לפסיכולוגית קלינית ובמה שונה הטיפול בהפרעה באישיות אם פסיכולוגית קלינית מטפלת או פסיכולוגית רגילה מטפלת?

25/08/2002 | 01:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יפעת שלום פסיכולוג הוא כל מי שסיים תואר שני בפסיכולוגיה ורשום בספר הפסיכולוגים. הוא אינו חייב להיות איש טיפול, למשל בוגרי מגמה בפסיכולוגיה ביולוגית או מחקרית עוסקים בתחומים שונים לחלוטין. פסיכולוג קליני למד תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, לאחר מכן עבר התמחות מוכרת בתחום כארבע שנים שבסיומה עבר את בחינות משרד הבריאות וקיבל תואר מומחה. פסיכולוג שאינו מומחה למעשה אינו רשאי לעסוק בטיפול פסיכולוגי אלא אם מדובר במתמחה בתקופת התמחותו שנמצא תחת הדרכה. אין הבדל אם מדובר בהפרעת אישיות או כל טיפול פסיכולוגי אחר, הכללים זהים לכולם. תוכלי לעיין בספר הפסיכולוגים באתר משרד הבריאות http://www.health.gov.il/units/plogic/pname.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית