ריפוי בעזרת שחזור גלגולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/08/2002 | 14:53 | מאת: ronen

כולם מוזמנים לקרוא במוסף הארץ של השבת אודות טיפול בעזרת שיחזור גלגולים קודמים לשחרור תעוקות ומועקות אשר טיפולים אחרים לא עזרו

25/08/2002 | 01:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונן שלום כתבה מעניינת מאוד. הנושא נמצא במחלוקת ללא ספק וההסברים לתופעות הללו ניתנים בכל מיני דרכים. אישית אינני מאמין בגלגולים קודמים, אבל במקרים בהם האמונה בגלגול הקודם עשויה לעזור לריפוי, אין לי התנגדות ללכת עם אמונתו של אותו אדם. במקרים מסוימים זה עוזר כי לאנשים קל יותר לשייך את הבעיה לתקלה בגלגול הקודם ואז השחרור בגלגול הנוכחי נתפס יותר פשוט ופחות מעורר אשם. כמובן שיש תרבויות בהם הנושא הוא נורמטיבי וברור מאליו, לדוגמא, בקהילה הדרוזית. אדם באמונתו יחיה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית