נטייה לעייפות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/08/2002 | 23:22 | מאת: נועה

שלום אני טיפוס פחות פעלתן מהממוצע.אוהבת להישאר בבית ,ובכלל כמה שפחות פעילות פיזית,ורצוי כמה שיותר פעילות בחדרים מקורים ועם מינימום אנשים.תמיד הייתי כזו וגם בני משפחתי הם כאלה. האם זו נטייה טבעית,או שניתן לשנות זאת כי זה כתוצאה מחינוך שראיתי בבית? אני רוצה לציין שהנטייה הזו גורמת לי לוותר פעמים רבות על שהייה במקומות המוניים או בכלל גורמת לי להימנע מכמה שיותר ארועים. תודה על הסבר בעניין זה ואולי הצעה לפיתרון נועה

23/08/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נועה שלום אם הנטייה הזו מטרידה אותך ופוגעת באיכות חייך יש אפשרות לשנות אותה. סביר להניח שנטייה זו גם משרתת משהו כך שסביר שלא תרצי להפוך את הדברים משחור ללבן או להיפך. קשה לומר לך האם זו נטייה מולדת, נרכשת וכדומה. סביר להניח שזה קצת מכל דבר. נטיות, בעיקר עם רקע הסטורי ארוך, אינן דבר שמשנים בן יום. תהליך טיפול פסיכולוגי בגישה דינמית עשוי להתאים לתהליכים כאלה. יש צורך להבין את המנגנונים שיוצרים את הנטייה וההתנהגות הזו וסביר להניח שמודעות רבה יותר תועיל לשינוי המיוחל. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית