היפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/08/2002 | 22:50 | מאת: יונית

היי ברצוני לברר האם ניתן לשנות זהות מינית דרך האיפנוזה. ולצורך הענין מעט פרטים. בהיות בני בן 17 הודיע לי על היותו הומו. לא היו בו שום סמימנים חיצןנים שאפשר היה לקשור אותו לזה. הוא ילד יפה תןאר בעל חזות גברית והתנהגותו בעת ילדותו היתה רגילה ללא שום התנהגויות נשיות.בכיתתו היה מאד מחוזר בבנות הכיתה כשנודע לי הענין סיפרתי למחנכת כיתתו והיא היתה בשוק בדיוק כמוני. לקחתי את בני לפסיכיאטור שהוא בעל מכון לטיפול בשיתוף עם סורגאייט. לאחר 2 פגישות אמר הפסיכיאטור לבני שהוא לא הומו וככל שיצא מהענין מהר יותר כך תהיה דרכו ליציאה קלה יותר.הפסיכואטור אמר לבני שהוא לא צריך טיפול אלא שזו צריכה להיות החלטה שלו והוא לא זקוק לעזרה. יש לציין שהיתה לבני חוויה בילדות אשר בה ילד של שכנה נגע בו באיזורים אינטמיים ואת זה בני סיפר רק בעת גילוי היותו הומו. היום בני בן 24 וממשיך באותה דרך אלא שהוא מוכן באם יש טיפול אינסטנט דרך היפנוזה שנותן סיכוי לעזור לו מוכן בני לנסות. תודה על העזרה. שאלה נוספת לי אליך. כל הענין הכניס אותי לדיכאון וחרדות על כן אני מטופלת בכדור בשם סרוקסאט ובונסרין. מאז השימוש בכדורים אלו עליתי במשקל כ10 קילו. בכל שנות קיומי תמיד נעתי בין 58 ל 62 ובזמן הגרוע ביותר הגעתי עד ל 64 קילו לזמן קצר ומיד שבתי למשקלי שהיה ברוב הזמן 60. ברצוני לדעת האם יתכן שהכדורים גורמים לי לעליה במשקל שגם זה לכשלעצמו גורם לי למצב רוח ירוד. תודה ומחכה לתשובה. ביי

23/08/2002 | 23:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יונית שלום נתחיל מהסוף. השאלה האם בנך רוצה בכלל לשנות את נטייתו המינית. לפי תיאורך יש לי הרגשה שלא וכמובן ששום טיפול נפשי לא יועיל במקרה כזה. במידה ובנך נמצא במצוקה בשל נטייתו המינית יש מקום לטיפול פסיכולוגי לבירור וחקירה של נטייתו, בהחלט לא בשיטת אינסטנט, אלא בתהליך עמוק ואיטי שגם יוביל לתוצאות רציניות ארוכות טווח. תוצאות אלו אינן כלל ידועות מראש, הן יביאו אותו להכרה ומודעות טובה יותר לגבי נטייתו המינית, בין אם היא הומוסקסואלית, הטרוסקסואלית או מעורבת. נסיון להתערב בצורה מהירה נדון לכשלון מאחר ולא מדובר בהחלטה קפריזית מאתמול בבוקר אלא תהליך שהתבשל במשך שנים. סביר להניח שבתוך התהליך הזה תצטרכי גם את לעשות מסע להתמודדות עם המצב שנוצר וקבלת בנך כפי שהוא עם נטיותיו. הלחץ לא יועיל ליחסיכם ולמצבכם הנפשי. בנושא תרופות אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל או בפורומים רפואיים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית