איך בוחרים מטפל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/08/2002 | 17:17 | מאת: בת 30

הייתי רוצה לדעת מהו ההבדל בין פרהפסיכולוגיה לפסיכולוגיה לפסיכותרפיה. אם קיים הבדל, הייתי רוצה לדעת איך ניתן לדעת מה יעיל יותר עבורי בין האפשרויות. האם הדבר שונה באופן הטיפול בבעיית המטופל? והאם יש עוד אפשרויות טיפול. אשמח לתשובה

22/08/2002 | 22:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בת 30 שלום פרה פסיכולוגיה היא תחום שמתעסק בד"כ במיסטיקה ובתופעות שאינן מוסברות. אני לא חושב שהעניין קשור לפסיכולוגיה. פסיכולוגיה הוא תחום העיסוק בנפש על כל ההיבטים הקיימים. פסיכותרפיה הוא שם כללי לשיטות הטיפול באמצעות שיחות ואמצעים נפשיים והמטפלים הם פסיכולוגים אך גם מתחומי טיפול אחרים כמו רופאים, עו"ס, מרפאים בתנועה ועוד. סוג הטיפול תלוי בבעיה ובהעדפה האישית שלך לסוג המטפל. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית