פחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/08/2002 | 11:05 | מאת: לי

יש לי תינוקת בת שנה ושלושה חודשים ואני מרגישה שהיא מפחדת מדברים חדשים אין ביטחון היא הולכת אך רק בעזרתי כאשר אני מחזיקה לא את היד לאמבטיה לא היתה מוכנה להיכנס רק לאחר משחקים אך ללכת היא לא מוכנה בשום אופן לבד ממה זה נובע הפחד? ואיך מטפלים בו?

22/08/2002 | 23:17 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לי שלום ראשית צריך לקבל את העובדה שיש נטיות אישיות כבר מגיל צעיר ואי אפשר להילחם בהם. אם בתך חששנית, תני לה יד, שחקי איתה כמו שלמדת לעשות, ואני מבטיח לך שהיא לא תלך לאמבטיה לעד בצורה כזו. קשה לי לומר לך מהיכן בא הפחד. יתכן שבשיחה מעמיקה איתך אפשר יהיה יותר טוב להבין את העניין ולתת לך ייעוץ, ואם את מרגישה צורך אולי כדאי לפנות לפסיכולוג התפתחותי ולקבל עצות בנושא. יש דברים שבהם כדאי לשים גבולות והם דווקא מפסיקים את הפחד, למשל בהליכה לישון בשעה מסוימת ובמיטתה של הילדה. יש נושאים בהם קשה יותר לשים גבולות, והדוגמא עם האמבטיה היא אחת מהן, וכאן צריך לנסות ולהתאים עצמך לתינוקת עד שהיא תרגישה בטוחה יותר. במידה ואת מרגישה שזו תופעה כללית ולא ספצפית למצבים מסוימים אני ממליץ על פניה למסגרת של ייעוץ להורים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית