חיילת שמסרבת....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/08/2002 | 15:13 | מאת: מודאגים!

אנו הורים לחיילת מאז גיוסה לצבא היא עלתה יותר מ25 קילו , היא משרתת במקום מרוחק, וכאשר מגיעה הבייתה היא מסתגרת ונמנעת מלצאת להפגש עם חברים וחברות.(לפני כן היא הייתה מאד חברותית) נמנעת מלהתקדם במסגרת הצבאית,החל מכל מיני קורסים צופרים ונופשונים שמוצעים לה. הבחורה היא חכמה ונבונה מוצלחת מאד ו אף נחשבה לחתיכה. לנו כהורים יש בעייה להגיע אליה על מנת שתקבל טיפול שלדעתי היא מאד זקוקה לו. הנ"ל נמנעת מויכוחים עימותים, היא פשוט מתנדפת כאשר מנסים לדבר איתה ניסינו את כל השיטות. החל מהתעלמות מהשינוי במשקל נסיונות לדבר על זה ,להציע פתרונות , תמיכה. ללא הצלחה. נשמח לקבל הכוונה איך עליינו לנהוג? מהמודאגים.

21/08/2002 | 21:16 | מאת: איתן

שלום. קודם כל התעלמות לא פותרת בעיות היא רק יכולה להחמיר במיקרה הרע. עקרונית היא אמורה לפנות לקב"ן במקרה של בעיה, אבל עם היא לא עושה את זה אז אפשר לנסות אולי לברר ע"י פניה לקצין העיר. לנסות לספר לו על הבעיה ולהתיעץ מה עושים. מה שבטוח זה ממש לא נישמע טוב. בכל מיקרה תמתינו לעצה של ד"ר קפלן שהוא מנהל הפורם. איתן

22/08/2002 | 00:22 | מאת: ד"ר אורן קפלן

להורים שלום האם מעבר לעליה במשקל והשינוי בהתנהגות החברתית אתם מזהים שינוי במצב הרוח? האם הקשר עימכם קודם היה פתוח יותר? ציינתם שניסיתם את כל השיטות לעשות שיחה רצינית. מאחר ואין שיתוף פעולה אימרו לה שאתם מודאגים מאוד והייתם רוצים לפנות איתה ביחד לשיחה עם פסיכולוג כדי שתשבו כולכם ביחד בחדר ותוכלו לנסות ולהבין מה קורה וכיצד והאם לעזור לה. צרו קשר מראש עם פסיכולוג מתאים, וקיבעו יום ושעה לפגישה כך שהדברים יהיו מאורגנים. היא בוודאי שמה לב למשקל שהשתנה ואפשר לנסות ולברר האם זה מציק גם לה, ואולי דרך זה תסכים להגיע למפגש. במידה והיא לא תסכים אולי יש טעם לפנות בעצמכם, תוך כדי יידועה שאתם עומדים לעשות זאת. אולי תוך תיאור מפורט של המצב יהיה אפשר להגיע למסקנה במה מדובר והאם יש מקום להתערבות. בעיקרון, מאחר ובתכם ילדה בוגרת לא ניתן להכריח אותה לשתף פעולה עד שהיא תגיע מרצונה להכרה שיש בעיה, אלא אם יש ברקע משהו שמסכן אותה כמו דיכאון או בעיה נפשית חריפה אחרת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית