ילדה קטנה - דחוף!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/08/2002 | 13:07 | מאת: דנה

שלום, אני אמא לילדה בת 5 וחצי. וגילתי משהו מוזר מאוד לאחרונה, מצאתי אותה מתחככת על שמכה ומאוננת. הייתי מופתעת שלא לומר מזועזעת למדי, אני לא יודעת מה לעשות, האם זה מותר? נורמלי? שילדה בת גילה עושה דברים כאלו? האם זה מעיד על משהו? האם זה יגרום לה בעיות בגיל מאוחר יותר? מה עשוי להוות לה גירוי לאוננות בגיל שכזה??? תודה רבה על תשובתך...

21/08/2002 | 13:15 | מאת: בר

לפי דעתי זה נחשב נורמלי, ילדים בגיל מאוד צעיר מוצאים את עצמם סקרניים לגבי הגוף שלהם ...

21/08/2002 | 13:24 | מאת: איש

לא דעה מקצועית אבל בכ"ז... ילדות וילדים בני עושים ע"פ רוב מה שנכון ונעים להם/ן גם לילדים קטנים יש מערכת עצבים וגם להם קצוות עצבים באברי המין שגורמים להרגשה נעימה בעת חיכוך, מאחר והם ילדים קטנים הם לא יודעים שזה "אסור" או "לא יפה", או כל שאר הדברים הטפישיים שהמבוגרים מצמידים לאוננות או מין, הגירוי לאוננות בגיל הזה הוא עצם הגירוי, ולא יותר מזה, יפתע אותי (ידהים אותי) עם עברה במוחה ולו מחשבה מינית אחת משך כל חייה עד היום. אמרת שמצאת אותה, השאלה היא האם היא נוהג לעשות זאת בפומבי, או לא, אם לא נדמה לי שאין בכך כל בעיה, במידה והדבר נעשה באופן תחוף ובפומבי, תאלצי כנראה לדבר איתה (אני באמת לא מקנה בך...) ולהסביר לה מדוע אין לעשות בפומבי. אוננות אינה יוצרת בעיות, היחס לאוננות מאידך יוצר גם יוצר, כמעט כל הילדים נוגעים בעצמם (כאמור, כמו שכולנו יודעים, זה כיף) כאשר אומרים להם "לא!", בד"כ בצעקה, נוצר דימוי שלילי ל"אזור הזה" כאשר הם מתבגרים ומקשרים בין אברי המין למין, מועברת לעיתים אותה גישה שלילית, למין ולמיניות.

21/08/2002 | 17:06 | מאת: בר

אתה צודק, גם אני חושבת כמוך, אני גם רוצה להוסיף שבכל מצב , כדאי לדבר עם הילד גם כשהוא עדיין קטן, על דברים שקשורים לנושא כמו "איך באים ילדים לעולם" יש הורים שמתביישים לדבר על זה עם הילדים שלהם, אך אם עושים את זה בד"כ יפה, כמו סיפור, זה יוצא בסדר גמור בלי יותר מידי גמגומים.. כלומר- חינוך מיני בגיל צעיר. זה יכול להקנות לילד גישה בריאה לגבי מין בעתיד... אפשר לדוגמא להסביר לו גם לגבי אוננות ולהגיד שזה בסדר לגעת בעצמך אבל צריך להסביר לו גם שזה עניין מאוד פרטי ושלא עושים את זה בציבור, כך גם (לפי דעתי) לא יווצרו מצבים לא נעימים אם הילדה תעשה את זה פתאום מול סבא/סבתא או בגן :)) בכל אופן גם זו דעתי האישית , לא מקצועית אבל שיהיה בהצלחה!

22/08/2002 | 00:36 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנה שלום אני מסכים עם העמדות של הכותבים לך, בעיקרון זו תופעה נפוצה מגיל צעיר למדי. חשוב להסביר לילדה שמותר לגעת בגוף ושזה בוודאי נעים, אבל להסביר גם שזה דבר פרטי שנעשה לבד ולא מול אנשים אחרים. זו התפתחות נורמלית שלא אמורה לגרום בעיות כלשהן בהמשך. בברכה ד"ר אורן קפלן

24/08/2002 | 01:57 | מאת: רוית

דנה יקרה, אל לך להיבהל זה דבר מאוד נורמלי בגיל הזה, הילדים מגלים את איבר מינם ונוגעים בהם ומרגישים שזה מדגדג ונעים כמו שנעים להם שמדגדגים אותם סתם בגוף , אנחנו המבוגרים רואים את הצד המיני של אותו מעשה אך הילדים וגם ביתך אינם רואים בכך צד מיני אלה רק חלק בגוף שנעים לגע ת בו(חלק מתמימות הילדים) ולכן עליך לבוא בגישה שזהו תהליך התפתחות נורמלי וכך להעביר לילדה את המסר שהאיבר מינה (הפות)הוא דבר אישי ואסור לאף אחד לגעת לה בו ואם היא רוצה לגעת בו אז רק לבד , אף אחד לא צריך לגעת או לראות ותני לה דוגמא כשאנשים נכנסים לשירותים אז הם סוגרים את הדלת שלא יראו להם כי זה אישי....וכו'... דעי ככל שתעשי מזה עניין וסיפור גדול כך הדבר יקבל משמעות גדולה אך אם פשוט תסבירי לה בוגע אז העניין יובהר והדברים ימשיכו הלאה כאילו כלום לא קרה ובאמת כלום לא קרה. לי יש בת בת 4.5 ולאחר שראיתי אותה שמה מידי פעם את שפורפרת המים באיבר מינה קראתי הרבה בספרים והתייעצתי עם פסיכולוג לילדם בגיל הרך ופשוט אמרו לי לא להעיר לה באופן בוטה (צעקה או לכעוס) אלא להבהיר לה ברוגע את אשר נאמר לעיל. מאחלת לך המון בריאות ונחתץ

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית