איל להגיב לבני החייל?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/08/2002 | 00:11 | מאת: אמא מודאגת

בני חיילמשרת ביחדה קרבית עדיין בטירונות בעוד כמה שבועות מציבים אותם כל פעם שמודיעים על חייל שנפצע או נהרג הוא תמיד אומר לי - את יודעת זה מהיחידה שלי ותמיד אני אומרת לו " איך אתה יודע" וזה הדבר היחיד שיוצא לי אני דואגת מאוד ואני בטוחה שגם לו לא קל מה אני יכולה לומר במצבים כאלו ? אודה לך אם תיתן לי טיפ לתשובה

21/08/2002 | 00:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אמא מודאגת שלום הדאגה מובנת ואי אפשר להילחם בה. החיים עם בן ביחידה קרבית אינם קלים ואין לי טיפ לבטל את החרדה שלך, וכמובן את החרדה שלו. נדרשת כאן חשיבה אופטימית וכוחות להאמין שכפי שרוב מכריע של החיילים עוברים את המסלול הזה בשלום כך יקרה גם במשפחתכם. אני יודע שסטטיסטיקה לא מרגיעה, אבל בסופו של דבר הרבה יותר מסוכן לנהוג בכבישים מאשר לשרת בצבא מבחינת הסיכוי להיפגע. המשפט "לי זה לא יקרה" עשוי להיות מנטרה משכנעת אם באמת תרצו להאמין בה. את האוירה האופטימית הזו נסי גם לשדר לבנך ותופתעי לגלות עד כמה שהסוגסטיות העצמיות הללו עשויות להרגיע. מאחל לכם כל טוב ובריאות ד"ר אורן קפלן

21/08/2002 | 00:34 | מאת: אמא מודאגת

תודה רבה ולילה טוב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית