עצבים בגוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/08/2002 | 22:16 | מאת: מזל

שלום יש לי תקופות-כמו עכשיו שאני מרגישה שהגוף שלי לא רגוע -עצבני לפעמים אני ממש מרגישה שאני עומדת ליפול מחוסר שליטה על חוסר הרוגע הזה בגוף אני מנסה לחשוב למה זה קורה וממש לא מצליחה מלווה לזה גם נשימה כבדה ולחץ בחזה ולפעמים אפילו מן דקירה כזו בחזה שבאה פעם בשעה או שעתיים אני כמעט בטוחה שזה נפשי ולא פיזי אבל מדוע אני מרגישה כך ומה מטריד את נפשי אודה על התשובה מזל

20/08/2002 | 23:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מזל שלום מצב לחץ או חרדה עלול לגרום לתופעות פיזיולוגיות כפי שאת מתארת. חשוב לערוך בדיקות רפואיות לשלול מקור פיזיולוגי, ובמידה והכל תקין כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי להתמודד בדרך אחרת עם מצבי הלחץ. חשוב להדגיש שבטווח הארוך לחץ הוא גם גורם מזיק מבחינה בריאותית. את מקורות הלחץ יש לבחון באופן אישי ולהגיע הן למודעות טובה יותר לגביו והן לפתח כלים יעילים להתמודד עימו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית