תורפה נגד דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/08/2002 | 18:53 | מאת: מנלכולי

היי אני בחור בן 23 סובל מרגשי נחיתות.אני לקוח תרופה שניקראת טגרטול בהמלצת הפסיכאטר שלי.כול יום לפני השינה כדור אחד ביום. אני לא כול כך מרגיש בשינוי האנטי דיכאוני אצלי. יש לציין כי אני לוקח את התרופה ב 12:00 בלילה ולא ב 21:00 כפי שהפסיכאטר שלי אמר לי. אני חושב שאני לא כול כך עקבי בלקיחת התרופה.(קורה לי שאני מפספף יום פה יום שם לקחת את התרופה). אנא יעץ לי מה לעשות? האם עליי לדבר אם הפסיכאטר שיתן לי תרופה אחרת? האם התרופה טגרטול היא תרופה מוצלחת לאנשים השרויים בדיכאון? תודה על הזמן והסבלנות

21/08/2002 | 01:02 | מאת: פרויד

טגרטול היא לא תרופה לדכאון אלא למאניה-דפרסיה (שלפי שמה אתה מבין שיש בה גם דכאונות). לדכאון לבד זה לא תרופה מתאימה, אבל אני מניחה שאובחנת כסובל ממאניה דפרסיה אם זה מה שאתה מקבל. (ברוב המקרים דווקא יתנו ליתיום למאניה דפרסיה). עליך לברר עם הפסיכיאטר איך הוא איבחן את הבעיה שלך, סביר שהוא יודע מה שהוא עושה... וממילא אם זה לא עוזר אתה צריך להגיד לו ולהתייעץ בו מה לעשות. על כל פנים יש להקפיד לקחת את התרופות שלך ואכן יתכן שאי הקפדה על לקיחה מורידה את ההשפעה...

22/08/2002 | 13:31 | מאת: מנלכולי

מה ההבדל בין השתיים בין מאניה -דפרסיה לדיכאון?

22/08/2002 | 00:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום אני ממליץ לפנות לייעוץ אצל הרופא המטפל או בפורומים העוסקים בתרופות. בפורום זה הדיונים הינם בנושא פסיכותרפיה בלבד. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית