יעוץ בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/08/2002 | 18:24 | מאת: מישהי

שלום אני בת 27 ומזה כמה שנים (בערך 6 ) אני מרגישה יאוש תמידי , אני לא חושבת שמדובר בדיכאון כי אני פעילה (כלומר עבדתי , למדתי תואר ראשון וכו') אבל אני כן מרגישה עצב תמידי בכל מה שאני עושה. אני לא כ"כ בטוחה מאין התחושות הללו נובעות אבל נדמה לי כי בגלל שדברים פשוט לא מסתדרים עבורי כלל - כלומר אני פשוט לא יודעת לאן אני הולכת בחיים הללו מבחינת עבודה, זוגיות , ובכלל הרגשה של אובדן . יש לציין כי גם בתחום הרומנטי דברים לא מסתדרים בכלל - לא היו לי הרבה קשרים רומנטיים אבל גם אלו שהיו לא ממש הצליחו. כלפי חוץ אני נראית חביבה, נאה וכו'. אני לא בטוחה שטיפול פסיכולוגי אפילו יכול לעזור כי נראה לי שהפסימיות שלי ותחושת הריקנות הכ"כ גדולה שיש לי הם חלק כ"כ עמוק אצלי שטבוע בי. לעצתך אודה

19/08/2002 | 23:24 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מישהי שלום אני דוקא חושב שטיפול פסיכולוגי מאוד מתאים למה שאת מתארת. את נמצאת מול צמתים רבים בחייך ומרגישה הרבה מבוכה וחוסר אונים מולם. דיכאון לא חייב להיות מצב של חוסר תפקוד מוחלט ויתכן שיש קווים דיכאוניים במה שמתרחש בחייך. בכל מקרה, הפסימיות והריקנות קשורים בוודאי למקורות כלשהם וטיפול פסיכולוגי עשוי בהחלט להיות המסגרת בה ניתן יהיה לעבד ולהתמודד איתם. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית