הילד מעדיף את אבא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/12/2000 | 00:22 | מאת: רינה

ערב טוב, בני בן ה-3 רוב הזמן נמצא איתי כי בעלי חוזר מאוחר מהעבודה,לכן יותא שאני זו שכועסת וצועקת כשצריך אז כשבעלי נמצא בבית הילד מעדיף אותו וממש מסלק אותי ו"מפליק" לי וכשאני מסבירה לו שכך לא מתנהגים אז הוא ממשיף איך עליי להתנהג עימו? תודה מראש

31/12/2000 | 01:06 | מאת: adi

לרינה שלום, זו בעיה קשה. בעיניו את מצטריית כ"רעה" ובעלך, כיוון שהוא לא מטפל בו כ"טוב" יחד עם זאת, את צריכה לסמן לו גבולות ברורים. כדאי שתשאלי את הגננת. עדי

01/01/2001 | 15:17 | מאת: רוית ניסן

רינה שלום. ממכתבך עולות שתי בעיות בהורות. הבעיה הראשונה הינה של גבולות ברורים, למשל שאסור להרביץ לך (או לכל אחד אחר). הבעיה השנייה הינה הפיצול שאת חווה בינך לבין בעלך- כאשר הוא הטוב ואת הרעה. לא ברור מה חלקו בתמונה ואיך הוא מגיב כאשר הילד מכה אותך. האם ישנם מצבים של כייף משותף לשלושתכם ביחד? הגיל בו נמצא בנך הינו גיל שבו מתחיל הילד להזדהות עם אביו. טבעי שהוא ירצה לשהות עימו, לחקות אותו, לתרגל את תפקידו. הבעיתיות עשויה להיות באיך אתם מגיבים לכך. את חווה את עצמך כרעה- כאשר בעלך הינו הטוב? האם בעלך לא מציב גבולות לפעמים? האם הילד לא מתנגש גם איתו סביב נושאים של אסור ושל לא? ומה קורה למשל, בשבתות- בהן אתם נמצאים ביחד? חשוב לי שתנסי לתת קצת יותר פרטים ואם אפשר גם דוגמאות למצבים אותם תארת. האם הוא בנכם היחיד? האם בעלך שותף להרגשה שלך? אשמח לקרוא עוד בכדי לנסות ולחשוב ביחד איתך כיצד ניתן להקל עלייך. תודה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית