שאלה בנושא היפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/08/2002 | 18:33 | מאת: סמדר

האם בכל מקרה מסוכן להעזר בהיפנוזה בטיפול עם מטופל שסובל מהפרעת אישיות סכיזואידית? למשל, למטרת העלאת חומר מודחק למודעות כשטיפול רגיל לא הצליח וכשקיים חשד שתכנים אלה קשורים לסימפטומים נפשיים ממושכים. האם גם סכיזואידים שמתאזנים בקלות בעזרת תרופות אנטי-דיכאוניות בעת משבר חמור (חוזרים למצב שלפני המשבר) עלולים להינזק על יד היפנוזה? תודה מראש.

16/08/2002 | 00:40 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סמדר שלום בשאלתך חבויות סדרה של הנחות סמויות לגבי אבחנה של הפרעת אישיות סכיזואידית כמו שהטיפול צריך להעלות חומר מודחק למודעות, קשר הסטורי למקרה, שיטת טיפול תרופתי ועוד. מאחר והתיאור הזה לא יוצר אצלי תמונה ברורה של הבעיה אני מתקשה לומר האם היפנוזה מתאימה או לא ולאיזה מטרה בדיוק. בעיקרון, אין נושא בתחום הטיפול הנפשי שחד משמעית לא ניתן לטיפול בהיפנוזה, עם זאת במקרים מורכבים, וכנראה שמה שאת מתארת הוא מורכב, יש לפנות למטפל מהפנט שמתמחה בסוג כזה של בעיות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית