האם זה נורא לחסוך בשינה קצת?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/08/2002 | 12:57 | מאת: אלון

שמעתי על מחקר שאומר שאם יורדים בכמות השינה לכמה זמן הגוף יתרגל לכך... ויפעל בצורה תקינה עם פחות שינה לאחר כמה זמן... ובכלל.... יש דרך לקצר קצת את השינה? מ-8 שעות (אני ישן 8 שעות) ל-7 שעות.... האם זה יהיה כל כך נורא? שמעתי שהיפנוזה עושה את השינה איכותית יותר אז אולי זה עוזר לקצר.... ושמעתי שמוזיקה קלסית נותנת אנרגיה ולכן לעיתים מקצרת את השינה... אני ממש ישמח לקבל תשובות על דברים אלו?

16/08/2002 | 00:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלון שלום אני לא מכיר את המחקרים על קיצור השינה ובעיקרון 8 שעות שינה הן זמן סביר ולא בטוח שכדאי לשחק עם השעון הביולוגי בנושא זה. קיצור של שעה אחת באופן קבוע לא נשמע לי סיכון ואפשר פשוט לנסות ולראות מה קורה. מדוע כל כך חשוב לך לקצר את זמן השינה? אם יש לכך סיבה משמעותית אפשר בוודאי להיעזר בדרכים השונות שהצעת, כולל היפנוזה, תזונה נכונה, מוסיקה, ספורט ועוד. בברכה ד"ר אורן קפלן

16/08/2002 | 12:49 | מאת: ריב

סתם עוד שעה אחת ליממה יהיה נחמד בתקופה האחרונה שאני עובד הרבה.... ואין לי זמן לדברים קטנים אחרים תודה רבה על התשובה. נ.ב שמעתי שאפשר בעזרת היפנוזה לקום בזמן מוגדר... זה אומר שהגוף בא מוכן לקראת ההשקמה או שזה ממש כמו שמישהו מבחוץ יעיר אותך (כלומר קימה בהפתעה)?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית