לימודי פסיכולוגיה קלינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/08/2002 | 04:09 | מאת: אורית

אני סטודנטית שנה שנייה לפסיכולוגיה , בשאיפה להמשיך תואר שני בקלינית, הבעייה היא שהתלמידים בחוג שלנו מאוד לחוצים וזה גם מלחיץ אותי, יש אצלנו אנשים שכבר מתנדבים ואנשים שהם כבר עוזרי מחקר ואני עוד לא עשיתי כלום מזה, השאלה שלי אם זה נכון שבלי התנדבות ועבודה כעוזר מחקר אין סיכוי להתקבל לקלינית? האם זה נכון שכדי להתקבל לקליני אתה צריך "לדחוף את עצמך" לגרום לכל מורי החוג להכיר אותך וכד' ?

16/08/2002 | 00:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורית שלום תנאי הקבלה לפסיכולוגיה קלינית אכן גבוהים והרבה תלוי בציונים ולאחר מכן במרכיבים נוספים כמו נסיון מקצועי וסדרת ראיונות שעוברים לפני הקבלה. תחושתך נכונה שרוב האנשים הפונים מגיעים עם נסיון מסויים בשדה. זה לא הכרחי אבל יכול בהחלט לעזור, ראשית לך עצמך כדי להרגיש האם עבודה טיפולית מתאימה לך, ובוודאי לשלב הקבלה. אין תנאי כזה פורמלי. אני מציע שפשוט תפני בשעות הקבלה לשיחה עם ראש המגמה הקלינית במחלקה בה את לומדת ותתיעצי איתו/ה לגבי השאלות הללו. אני מתאר לעצמי שתקבלי תשובות אמינות ביותר ממישהו בתוך המערכת שקובעת את התנאים לקבלה, שאגב, שונים בכל אוניברסיטה. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית