עקשנות וחוסר גמישות אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/08/2002 | 13:42 | מאת: קרן

יש לי אחיין בן שלוש בערך , הוא בן שלישי ואחרון לאחותי שהיא גרושה. היא גרה בבית עם שני חדרים וסלון. בחדר שלה הילד שלה ישן איתה. גיא לצורך העניין לעיתים מתקשה לקבל סמכות הוא עקשן למשל: אם מבקשים ממנו לאסוף את הצעצועים הוא מאוד כועס וצריך להתחיל במסע שכנועים לעיתים באיומים העמדות בפינה וכ"ו . הוא בוכה כשהוא רוצה משהו ולא מקבל . זה הדרך שלו לתקשר עם העולם . אני חושבת שיש להציב גבולות מסויימים מצד אחד אבל לא לעשות טרור מצד שני . לבנתיים אני מרגישה כי מאוד קשה לקבל את שיתוף הפעולה שלו במצבים שונים . וזה מצער אותי מכיוון שאני מכירה בחשיבות שיש לשנים הללו על עיצוב האופי של הילד . יש לציין שלגיא תפוסים של ילד קטן וילדותי מכפי גילו. מה חשוב לעשות או לא לעשות במקרה כזה . תודה קרן

14/08/2002 | 21:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קרן שלום אלו שאלות גדולות וחשובות ואני לא חושב שמסגרת הפורום מתאימה לצורך מענה. הצבת גבולות היא משימה לא פשוטה שבוודאי מוגברת בתנאים הפיזיים והמשפחתיים שתארת. אני חושב שאחותך עשויה להיעזר בייעוץ להורים שניתן בכל מיני מסגרות מקצועיות. ניתן לפנות לשירות הפסיכולוגי של העיריה, ללשכת הרווחה של העיריה, למרפאות בריאות הנפש של משרד הבריאות או קופת החולים ועוד. זה יתן לאחותך גם תמיכה אישית מעבר לעצות פרקטיות לניהול הבית והילדים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית