עזרה דחופה !!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/08/2002 | 13:15 | מאת: טליה

יש לי חבר מזה כ-3 שנים . חבר יותר מסור , אוהב ומפרגן ממנו לא קיים . אבל... אני מרגישה שחסר לי משהו ... יותר עניין בזוגיות . מערכות קודמות שהיו לי , היו אמנם מרגשות ביותר , אך מלאות תסכול וסבל מצידי . אני יודעת שיש לי בידיים אוצר , אך אני לא מצליחה להפנים שזה באמת מה שחשוב בסופו של דבר , להמשך החיים . כרגע המשבר חמור במיוחד , היות וקנינו דירה ביחד . פתאום נכנסתי ללחץ ולחרדה איומים שלא נותנים לי מנוח , אני אובדת עצות אבל מקווה שתחושה זו זמנית ולכן לא לוקחת החלטות גורליות . יכול להיות שאני בכלל לא יודעת מה זו אהבה אמיתית , היות וכל מערכות היחסים הקודמות שלי היו סוערות בטירוף , אומנם בילתי בריאות בעליל , אך מלאות ריגוש ... יכול להיות שבגלל זה אני מפרשת שיגרה כחוסר אהבה ??? אני בדילמה נוראית !!! אנא עיזרו לי .

14/08/2002 | 21:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טליה שלום לפי מה שאת מתארת נשמע שבאמת יש לך קשר זוגי טוב ששווה להילחם על קיומו ושלמותו. יתכן שיש דברים בעברך ובנטיותיך שלא נותנים לך להנות מהקשר הזה כפי שהיית רוצה. הריגוש בקשר הזוגי הוא חשוב מאוד ולפי מה שאת מתארת בהחלט יתכן שתוכלי ליצור או להגביר אותו גם בקשר הזה. אני מקווה בשבילך שאת הריגוש מהחלק ההרסני שלעיתים יש בקשרים ושאולי חווית אותו בעבר תוכלי לחסוך לעצמך הפעם. את הדילמה אין צורך לבטא בהכרח בהחלטות כלפי הקשר עצמו. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי אישי כדי לבדוק את התחושות עליהם כתבת, ואולי בהמשך להביא למפגש גם את בן זוגך. סביר להניח שתוכלי ותוכלו להשלים את מה שחסר, וזה דורש תשומת לב, תהליך, והשקעה רגשית. בהצלחה במסע ד"ר אורן קפלן

14/08/2002 | 21:15 | מאת: איתן

את רושמת דבר מעניין מאוד שצריך לבחון אותו. זה שהבחור בחור זהב לא אומר שזה מה שאת רוצה וצריכה. ברגע שזה לא זה מרגישים. את צריכה ריגושים רומנטיקה כחלק מחבילה ולא בחלקים. עם את מרגישה שזה לא זה....אז בד"כ זה לא זה. רומנטיקה ומשיכה זה דבר מאוד חשוב כי זה בסיס לזוגיות טובה ולאורך זמן. זה שלא מצאת עד עכשיו זה לא אומר שאין. עדיף לך לא לאשלות את הבחור. כי עם כבר מעכשיו ההיסוס שלך אמיתי אולי זה מתכון לבגידות חיכוכים וגירושים. תבדקי עם עצמך טוב טוב עם איתו היית רוצה לחיות כל החיים. תקחי בחשבון שאופי לא ניתן לשנות ז"א שאם הוא לא רומנטי ולא מרגש אותך הוא לא יהפוך פתאום למאהב לטיני:))) מה שכן תיקחי עוד דבר בחשבון שבמשך השנים גם הרומנטיקה לעיתים נישחקת. ומה אז תעשי???? את צריכה מישהו שיודע לחדש לגוון ולהפתיע. בכל מיקרה עם זה מפחד של כל השינוי הזה של הלגור ביחד אולי כדאי לפנות ליעוץ זוגי. בהצלחה @----)--- איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית