ילדה עם בכי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/08/2002 | 15:19 | מאת: טלי

13/08/2002 | 15:28 | מאת: טלי

שלום יש לי ילדה בת 4 ומאז שהיא נולדה היא רק בוכה הילדה שלי בוכה על כל דבר הכי קטן וזה לא משנה מה היא תמיד בוכה וצועקת היא יודעת לדבר יפה וכל שאלה שאני שואלת היא בוכה שאלתי אותה מדוע היא בוכה והיא לא עונה בנוסף יש לה אח קטן ממנה הוא בן שנתיים והיא כל הזמן מציקה לו וצועקת עליו הילדה שלי לא רגועה אפילו בבוקר כשהיא מתעוררת היא ישר בוכה ומתפרצת עלי כל הזמן כל יום וכל היום היא רק בוכה בלי סוף . שאלה הייתי רוצה שתציעו לי מה אפשר לעשות ואיך להתמודד עם המצב הקשה הזה שלא נפסק

14/08/2002 | 00:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טלי שלום ראשית צריך להכיר בכך שיש טמפרמנט אישי ומולד לכל ילד, יש כאלו שנוטים לבכות יותר ויש שפחות. עם זאת, סביר להניח שיש משהו בבכי הזה שקשור לתחושותיה וליחסים שלה איתך ועם אנשים אחרים. ילדים בגיל כזה לא יודעים לענות לשאלות מילוליות ולכן אי אפשר לצפות שתדע לבטא מה מציק או מתסכל אותה שבגללו היא בוכה. אני לא חושב שאוכל לתת לך תשובה ישירה כי נדרשת היכרות מעמיקה עם הילדה והמשפחה כדי לייעץ בתחום כזה. במידה ואת מוטרדת כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים לייעוץ. אין צורך לערב את הילדה ותוכלי לפנות לבדך או עם בן זוגך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית