האם חששותי מוצדקות ? - לדוקטור אורן קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/08/2002 | 01:48 | מאת: מוטי

לדוקטור אורן קפלן שלום רב, שמי מוטי (21) ומעוניין להתחיל ללמוד בשנת הלימודים בקרובה. חשבתי אוליי על מנהל עסקים במכללה למנהל (כבר התקבלתי) , אבל מאוד מאוד חושש.... בעיקר בגלל שזה תחום מאוד כללי -האם אחרי התואר הראשון מישהו בכלל יתן לי עבודה? התואר הראשון בכלל שווה משהו ?? הלא מי בכלל יתן לי לנהל ?! וחוצמזה ברור שאני לא יתחיל בניהול אבל כל כך הרבה אנשים הולכים לתואר הזה (שהוא הכי נפוץ...) ואני מפחד שאני יצא מהתואר בידיוק כמו שנכנסתי אליו .. האם חששותי מוצדקות? בהמוןן המון תודה על התיחסותך וסבלנותך, מוטי

14/08/2002 | 00:49 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מוטי שלום השכלה אקדמית חשובה היום בכל תחום עיסוק. רוב התארים אינם נותנים מקצוע אלא עדות לכך שבוגר התואר הינו בעל יכולת חשיבה, למידה והתעמקות. מקצועות מסויימים גם נותנים מקצוע וכיוון מקצועי. תחום הניהול הוא אין סופי ואפשר להגיע עימו לתחומי עיסוק רבים ומגוונים. התואר הראשון במינהל עסקים נחשב לתואר מבוקש עם אפשרויות עיסוק רבות ורוב הסטודנטים מתחילים לעבוד כבר במהלך התואר הראשון. החששות מובנים ומוצדקים מבחינה זו שאתה בצומת דרכים חשובה. אין לי ספק שלאחר הכניסה למסלול החששות יפחתו ותמצא את המקום המתאים לך. בהצלחה בלימודים ד"ר אורן קפלן

15/08/2002 | 00:21 | מאת: מוטי

תודה רבה , אני מקווה שאתה באמת צודק , הסתכלתי בנתונים שלך ולמרבה הפתעתי מתברר שאתה אפילו מרצה במכללה למנהל ושיש לך תואר שני וגם אתה פסיכולוג קליני. שאלתי את האיש הנכון:) תודה! מוטי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית