דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/08/2002 | 10:23 | מאת: טל

שלום רב, אני מטופלת בתרופה נגד דיכאון וחרדה,תקופה של שנה בערך. הפסיכולוג שלי טען,שזה בלתי אפשרי להיכנס להריון עם טיפול זה וזה יכול לפגוע בעובר,לפי דעתו ,עדיף לי להמשיך בטיפול כרגע מאשר להיכנס להריון. רציתי לשאול,אם אני רוצה להפסיק את הטיפול התרופתי,איך בדיוק לבצע זאת? אני לוקחת כרגע כדור וחצי כל יום. האם ניתן להפסיק בבת אחת? כמה זמן לחכות עד שניכנסים להריון? האם בכלל עדיף לי לא לעשות צעד זה כרגע? העניין הוא,שכרגע אם הטיפול אני מרגישה בסדר גמור,השאלה היא האם זה יתפוס גם לאחר שאני אפסיק לקחת את התרופה? (רסיטל או בשמה המקצועי - ציפמאריל,מסגנון הפרוזק). תודה מראש.

13/08/2002 | 00:24 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טל שלום אני מציע שתתייעצי עם רופא המתמחה בנושא התאמת תרופות להריון. תוכלי לברר בקופת החולים למי לפנות, לעיתים זה יועץ גנטי ולעיתים איש מקצוע אחר. בנוסף יש במרכזים הרפואיים אסף הרופא ובלינסון שירות של מענה טלפוני לייעוץ בנושא. אני לא בטוח שהטלפון עדיין מעודכן אבל בזמנו הוא היה 08-9779117 אם לא נסי במרכזיה. זה נקרא הריופון. כמובן שעדיף לעבור הריון בלי אף תרופה, אבל יציבותך הנפשית חשובה מאוד להריון ולאחריו ולכן במצבים רבים עדיף להיכנס להריון עם התרופה. לפני כשנתיים קראתי די הרבה מחקרים בנושא ולפחות נכון לאז לא היו ממצאים ברורים נגד השימוש בתרופה בהריון. יתכן שבשנתיים האחרונות הצטבר מידע נוסף וכדאי לברר. אני יודע שיש תרופות מומלצות יותר להריון ויתכן שתוכלי לעבור אליהן. בכל מקרה, הכל צריך לעשות בייעוץ מקצועי ולא על דעת עצמך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית