רכושנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/08/2002 | 20:38 | מאת: עינב

ילדתי בת ה5 היא ילדה רכושנית כאשר מגיעים אליה חברים אני מוצאת שקשה לה מאוד להתחלק במשחקים שלה. והיא אינה רוצה שיגעו לה במשחקים. גם נסיונותינו להסביר לה שחברים לא ירצו לבוא אליה לא תמיד משכניעים אותה. כיצד ניתן להסביר לה שיש צורך לדעת להתחלק והאם זה שייך לגיל?

11/08/2002 | 22:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עינב שלום אולי אפשר לשתף את הגננת בענין ולחשוב איתה על דרך להביא את בתך ליותר שיתוף. זה יכול להיות גם שייך לגיל ושזה יעבור מאליו, אבל זה בוודאי מייצג תגובה רגשית של הילדה בהווה. ההסבר הקוגניטיבי עלול לא לשכנע כי הוא מדבר על העתיד, ותפיסת הזמן קצת מוגבלת בגיל הזה. כדאי אולי לשקף את הרגש או החשש שמתעורר מהשיתוף. למשל, הפחד שיקחו לה, או להיפך, כמה זה מהנה להרגיש שהכל שלה ולאף אחד אחר אסור לגעת. צריך לראות לאיזה מסר היא מתחברת ודרך זה להמשיך. בברכה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית