ובכן ניסיתי היפנוזה בעצמי ו....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/08/2002 | 15:00 | מאת: רומן

סיפרת שהיפנוזה זה כמו לקרוא ספר טוב או לראות סרט טוב אז ראיתי סרט מסויים וניסיתי להתרכז בו ולאט לאט נרגעתי ונכנסתי לתוך עצמי ... פחות הרגשתי את הסובבים וכדומה... וראיתי רק את הסרט אבל במצב זה לא הרגשתי שאני יכול לזכור טוב יותר ... או שאם מישהו יאמר לי משהו אני יבצע אותו... או שאני יכול לשחק דמויות יותר טוב ... (כמו לעשות תרנגול או חזיר וכדומה) האם זה בגלל שבטיפול נכנסים עמוק יותר להיפנוזה? או אולי לא הייתי בכלל בהיפנוזה

11/08/2002 | 22:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רומן שלום היפנוזה היא מצב מודעות מיוחד ונשמע שבהחלט נכנסת למצב היפנוטי. העומק בוודאי יכול להשתנות וככל שתמשיך את התהליך בוודאי תרכוש מיומנות רבה יותר. לגבי הציפיה שתזכור יותר או שתהיה מוכן להענות לסוגסטיות, זו ציפיה המבוססת יותר על המיתוסים סביב היפנוזה מאשר לתופעות המקובלות. היפנוזה היא מצב בו אפשר לשפר שליטה עצמית ולא לאבד שליטה. במידה ותרצה לחקות תרנגול או חזיר תוכל בוודאי לעשות זאת כתרגיל גם בלי היפנוזה, ויתכן שמצב ההיפנוזה יעזור לך לשחרר מחסומים ולהיות יותר ספונטני בנושא. בכל מקרה מדובר בבחירה חופשית שלך ולא במשהו שאמור לקרות בעקבות כניסה למצב היפנוטי. בברכה ד"ר אורן קפלן

11/08/2002 | 22:56 | מאת: רומן

שמעתי אבל שאנשים שנכנסים למצב היפנוטי נזכרים בדברים מלפני שנים..... זה מיתוס?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית