ילדי חם המזג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/08/2002 | 11:12 | מאת: חמוטל

שלום, בני בן ה- 8 הוא ילד רגיש למדי. אם אני כועסת עליו, אם אחיו מעצבנים אותו, אם מישהוא פגע בו, הוא ישר עושה פרצוף , אם הוא מתחיל משפט ומישהוא קטע אותו, הוא נעלב, הולך לאיזו פינה וכועס על כל העולם. לפעמים, כשיש סבלנות, אז אני ניגשת אליו ומפייסת אותו אבל לפעמים זה פשוט בלתי נסבל, אומרים לו מילה, הוא נעלב, וזהו, אין עם מי לדבר. הוא ילד מאוד רגיש ומאוד זקוק לאהבה (ילד סנדוויץ) אבל הוא נעלב/מתעצבן מכל שטות בשניה. איך מתמודדים? אני חוששת שיהיה לו קשה כאדם מבוגר אם לא ישתנה. אנא עזור לי. חמוטל

11/08/2002 | 23:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חמוטל שלום כשמדובר בנטיות אישיות קצת קשה לתת עצה לטיפול מהיר. דבר מסוג זה קשור הן לנטיה ולטמפרמנט האישי של הילד והן להסטוריה האישית שלו ושל המשפחה. זה מסוג הדברים שאפשר לנסות לשנות בשיטה שאת עושה ע"י שיחות וחיזוקים לילד, ובמידה וזה מעיק ומספיק משמעותי ניתן לפנות לייעוץ מקצועי, אולי אצל מטפל משפחתי או פסיכולוג ילדים, תלוי כיצד העניין נתפס (יש כאן גם מרכיבים אישיים וגם מרכיבים של יחסים בתוך המשפחה). בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית