כיצד לנהוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/08/2002 | 00:20 | מאת: עמית

שלום לך דוקרטור לא מזמן כתבתי לך על בני בן ה10 שהוא ילד עם קשיי קשב וריכוז שמטופל בתקופות הלימודים ברטלין ואף עברנו טיפול משפחתי. לאור מה שכתבתי לך המלצת לי לשוב לטיפול וכך נעשה. אך כרגע אנו ברשימת ההמתנה. הייתי שמחה לו יכולת לעזור לנו עד אז כיצד להתייחס לחוצפה שלו כלפינו והאם אנו נוהגים נכון כאשר אנו מענישים אותו? אנו מרגישים שאנו כבר אובדי עצות ולא משמשים הרתעה נודה לך על עצתך

11/08/2002 | 07:35 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עמית שלום לצערי לא ניתן לתת תשובות חד משמעיות בצורה כזו ללא היכרות. כל מצב דורש התמודדות אחרת. הצבת גבולות תוך הבנה אמפתית של הילד הוא כלל שאני מאמין בו. כיצד בדיוק תוכלו להשתמש בו, זו החלטה שלכם. צריך להבין אילו עונשים באמת עומדים לרשותכם, אילו סבירים לשימוש, אילו יעילים לשימוש, ומה המחיר שלהם בתקשורת והקשר עם הילד. אני מקווה שהתור יגיע מהר ובינתיים נסו להפעיל את שיקול דעתכם המיטבי לאיזון בין הגבולות להכלת הילד. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית