תחושה של מבוכה עמוקה ומעיקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/08/2002 | 17:06 | מאת: גדי

שלום רב: לפני מספר ימים נתקלתי בבחורה עימה יצאתי לפני 10 שנים. הפרידה בזמנו הכאיבה לי כיוון שאותה בחורה החליטה שאנו לא מתאימים ועזבה אותי למרות שמאוד נמשכתי אליה. כיום כשאני נשוי ומזמן שכחתי ממנה , יצא לי לפגוש אותה במקום מסויים אליו אני מזדמן פעם בשבוע. מייד כשראיתי אותה הרגשתי תחושה של מבוכה עמוקה ומעיקה הסטטי את מבטי ולא נגשתי לדבר איתה או אפילו רק לומר שלום . אציין שגם כשהיא ראתה אותי היא העדיפה להתעלם. שאלתי היא כיצד להתגבר על הרגשת המבוכה המעיקה הזו ? אני פשוט לא מסוגל לגשת ולדבר איתה ולצערי אין לי ברירה כיוון שאאלץ להגיע למקום זה עוד כמה פעמים בתקופה הקרובה.

10/08/2002 | 23:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גדי שלום יתכן שהמפגש הראשון היה מפתיע במיוחד. כעת כשאתה מוכן למפגש הבא נסה לתכנן אותו יותר טוב מראש. נסה לחשוב מה היית רוצה לומר וכיצד לגשת. ההתעלמות ההדדית עלולה להיות באמת מביכה, וכדאי לחשוב על דרך, אולי אפילו משהו קליל ולא מחייב, לשבור את המבוכה הזו. סביר להניח שזה מסוג הדברים של עניינים לא סגורים שתמיד יכולים עדיין לגעת ולהפריע. קבל את זה ואולי יהיה לך קל יותר להתמודד. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית