התאבדות ייאוש זקוק לעזרה דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/08/2002 | 15:02 | מאת: משה

אני חייל בצהל אני כבר לא יודע מה לעשות אין לי על לפנות אני מאוייש המפקדים שלי בצבא מתנכלים הם הרסו אותי שברו אותי אני נהפכתי להיות סמרטוט אני מפחד כבר ןלהגיע לבסיס שלי אני חי מת שם לא מסוגל יותר ניסיתי להחזיק מעמד אבל אני מרגיש שאני נופל הלכתי לקבנית והיא הולכת יחד הם המפקדים שלי הוא אמר לה לא לעזור לי אני ניסיתי פעם אחת להתאבד אבל בסוף חזרתי בי אני אוגר זעם כעס ותיסכול וייאוש בפעם באה שאני ינסה אני יקח איתי את המפקד שלי לא מסוגל יותר נמאס לי מהחיים האלה אני מקווה שבורא עולם יסלח על מה שאני עומד לעשות זקוק לעזרה דחוף!!!!!!!!!!!

10/08/2002 | 15:45 | מאת: לילך

תוכל לפנות לסה"ר בכתובת: www.sahar.org.il שם יש כמה דרכים ליצירת קשר עם המתנדבים ותוכל לדבר עם אנשי סה"ר. תחזיק מעמד לילך

10/08/2002 | 23:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

משה שלום הודעתך מדאיגה ביותר ואני מקווה שתעזור כוחות להמשיך. אתה זקוק לעזרה כעת ואם אינך יכול לקבלה מגורמי בריאות הנפש ביחידה, יש אפשרויות נוספות. המלצתה של לילך על אתר סה"ר מצויינת. פנה לשם. כמו כן תוכל להתקשר למוקדי ער"ן בארץ, הטלפון בת"א הוא 5461111 - 03 תוכל לפנות לקצינת פניות הציבור של צה"ל טלפון 03-5633400 או פקס. 03-5633000 אני מציע שתספר מה שקורה לך להוריך או לקרוב משפחה אחר, ושהם יצרו קשר עם היחידה וידברו עם מפקד הבסיס וכן עם קצינת פניות הציבור בטלפון הנ"ל. חשוב שתדע שיש לך גב ושמישהו עוקב אחר מה שקורה ועוזר לך. עצם הידיעה הזו תחזק אותך ותאפשר לך להחזיק מעמד עד שימצא פתרון. חזק ואמץ ד"ר אורן קפלן

11/08/2002 | 02:07 | מאת: .

לא כולם מתאימים לצבא - אם לא מבינים אותך או מתעללים בך או שפשוט נמאס לך ואתה לא יכול להמשיך- פשוט פנה לקב"ן ותודיע רישמית עם מכתבים לכל הגורמים הצבאיים האפשריים: מפקד הבסיס , סגן ,שלישות , נציב תלונות החיילים מפקד ישיר,מרפאה איזורית , מקרפ"ר- ועוד ועוד כל מי שעולה בדעתך. ובמכתב שיהיה רשום שכל האנשים הללו מכותבים !!!! (שכולם יידעו שכולם יודעים). תוכן המכתב: שאתה מבצע עריקות מחוסר ברירה - ואם לא תשוחרר/ תטופל ישנה סכנה מיידית לחייך - מצבך הנפשי קשה ושאתה שוקל התאבדות. פשוט וקל! הם לא יוכלו להתעלם מהמכתב וייאלצו לשלוח אותך לטיפול מיידי. לא תיתכן קונספירציה מחוץ לבסיס- היא בהחלט אפשרית בתחומי הבסיס. ראיתי יותר מידי חיילים מתים (כעשרים וארבעה בשנה בממוצע) בגלל חוסר יכולת להשתלב בצבא או בגלל מצבי לחץ . זה מיותר! עדיף לערוק ולהעלם להרבה זמן - אם צריך לשבת לאחר מכן בכלא ולהשתחרר לחלוטין מהצבא . בנוסף בזמן העריקות (אם תאלץ לבצע)כדי לך לגשת לפסיכיאטר באופן פרטי ולברר את האפשרות לטיפול תרופתי - ובמקרה שתישפט לא תשב בכלא . בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית